Čavić: Zlatnom medaljom sam odgovorio svima koji nisu verovali u mene

- Pokazao sam da imam budućnost i da mogu da osvojim medalju na OI u Londonu, iako su mnogi digli ruke od moje karijere - rekao je srpski plivač

  • 0

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić posvetio je zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva svim sportistima koji su u karijeri doživeli teške povrede i kazao da mu je motiv u Debrecinu bio to što mnogi nisu verovali u njega.

- Ova medalja je lepa i znači mi, ali mi više znači to što sam uspeo da se vratim posle povrede. Dao sam nadu i ostalima. Majkl Džordan je jednom rekao: ''Mogu da prihvatim neuspeh, ali ne i da ne probam'' - rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Čavić je prošle nedelje na EP u Debrecinu osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leptir, a finalnu trku isplivao je za 51 sekundu i 45 stotinki.

Srpski plivač je "preskočio" celu 2010. godinu zbog ozbiljne povrede leđa i operacije, a prošle godine nije imao zapaženije rezultate na SP u Šangaju.

On je istakao da je medalja iz Debrecina važna, ali da je najbitnije ono što stoji iza nje.

- Teško mi je palo što sam kod nekih ljudi video u očima da ne veruju u mene. Pokazao sam da imam budućnost i da mogu da osvojim medalju na OI u Londonu. Mnogi su digli ruke od mene i moje karijere, u inat sam pokazao da imam još dosta da pružim - naveo je srpski plivač.

Čavić, koji je danas napunio 28 godina, rekao je kako veruje da Igre u Londonu neće biti njegovo poslednje veliko takmičenje.

- Smatram da će u Londonu za medalju biti dovoljno isplivati vreme od 50,9 sekundi. Verujem da to mogu da uradim - rekao je srpski plivač.

Čavićev trener Petar Popović podsetio je da je srpski plivač imao dosta poteškoća na šampionatu u Debrecinu.

- Milorad je imao samo dve nedelje da se spremi za EP. U Debrecinu je od početka prvenstva bio pod lekovima. Noć pred finalnu trku morao je da uzme i tabletu za spavanje, a kasnije i neke antibiotike koje su mu lekari dozvolili. Važnije od medalje je rezultat, to vreme je važno za njegovo samopouzdanje - istakao je Popović.

On je dodao da Srbija odavno nije imala toliko uspeha kao na EP u Debrecinu, i podsetio na rezultate Ivana Lenđera, Nađe Higl i muške štafete.

- Lenđer je bio spreman za medalju u Debrecinu. U očima mu se videlo da je bio željan. Možda je malo izgoreo, ali još je mlad. Mora samo da nauči da usmeri svoju energiju - posavetovao je Čavić mlađeg kolegu iz reprezentacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA