≫ 

Đorđević govori igračima da budu ponosni dok Teo podseća šta oni moraju da poprave!

Selektor i kapiten reprezentacije spremni za naredne izazove posle dobre partije protiv Amerikanaca

  • 11

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije SAD 94:91 u utakmici 4. kola A grupe na Olimpijskim igrama, ali je pružila izuzetno snažan otpor i pokazala da spremno ulazi u najvažniji deo turnira.

Srbija sada ima skor 1-3, a poslednji meč u A grupi, u kojem je pobeda neophodna za plasman u cetvrtfinale, igra u ponedeljak od 3.30 sati ujutro protiv Kine.

- I dalje mislim i verujem da možemo još bolje… Ovo je bila ohrabrujuća igra, potvrda onoga što smo radili i mnogo će značiti momcima u nastavku takmičenja. Igrali smo na način na koji treniramo, ovo je naša igra. Šteta što Bogdanov šut na kraju nije ušao, jer bi bilo zasluženo da je lopta ušla u koš - rekao je selektor Aleksandar Đorđević, i dodao:

- Momci mogu da budu ponosni na ono što su uradili! Znamo šta nas čeka, moramo sada da pobedimo Kinu koja igra sa visokim petorkama, dobro postavljaju utakmice. Mislim da rastu i da su pokazali da imaju potencijal, pa ne smemo da se opustimo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

>>> Najbolja akcija turnira: Ovako su Srbi izludeli Amerikance (VIDEO)

Kapiten Miloš Teodosić žali za produžetkom.

Ovo je bio verovatno jedan od retkih poraza kada se čestita, mada sam, iskreno, malo tužan jer smo imali šansu da okrenemo rezultat i uđemo u produžetak. Celu četvrtinu smo igrali na pet poena razlike za Amerikance, bila nam je potrebna jedna lopta da okrenemo utakmicu. Možemo da budemo zadovoljni, ne samo današnjom utakmicom, već i mečom protiv Australije, delom i protiv Francuske, a jedino što bih promenio je početak, jer smo i danas i u prethodne dve utakmice imali užasan početak i to je ono na čemu trebamo da radimo.

- Poslednji rival u grupi je Kina, koja je neugodan rival, ali sve osim pobede bila bi katastrofa za nas. Moramo u taj meč da uđemo maksimalno ozbiljno i da odigramo dobro. Ako tako uradimo, siguran sam da pobeda neće izostati - poručio je Teodosić, koji je meč završio sa 18 poena i šest asistencija.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gušter

    13. avgust 2016 | 10:12

    Svaka čast ovako se nije sramota izgubiti

  • Звезда

    13. avgust 2016 | 08:22

    Боље ти да уђеш и решаваш тешке ситуације, него Богдан. По ко зна који пут показао да не зна и да није дорастао неизвесним завршницама.

  • Drekavac

    13. avgust 2016 | 14:17

    Bitno je da se trude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA