≫ 

Srbija očajno počela protiv Japana, ali je Filipović osigurao plasman u četvrtfinale!

Delfini su teže nego što se očekivalo savladali autsajdera grupe A i overili plasman u nokaut fazu

  • 24

Vaterpolisti Srbije pobedili su Japan sa 12:8 u poslednjem 5. kolu grupe A na olimpijskom turniru u Riju i tako su obezbedili plasman u četvrtfinale, gde će igrati protiv Španije, koja je bila prva u grupi B.

Bilo je teže nego što se očekivalo, a Delfini su protiv autsajdera i fenjeraša grupe imali imperativ pobede zbog pobede Australije nad Grčkom.

Srbija se nije najbolje snašla u prvoj četvrtini i dobrom delu druge, pošto je u tim trenucima gubila sa 5:2, ali je onda usledila neverovatna serija za sigurnu pobedu.

Sve nas je zabrinula prva četvrtina u kojoj je delovalo kao da su uloge zamenjene. Japan je delovao kao Srbija i sa lakoćom je postizao golove, dok se naša ekipa mučila sa nekarakterističnom odbranom Japanaca, pa su autsajderi dobili prvu četvrtinu sa 5:2.

Stegnuto je naš tim počeo i drugi period igre, ali je bilo jasno da je odbrana počela mnogo bolje da funkcioniše. Nije bilo golova punih pet minuta u drugoj deonici, a onda je konačno proradio i napad Srbije. Najpre je Filipović smanjio rezultat sa peterca, da bi potom Pijetlović postigao gol nakon greške Japanaca i dobro izvedene polukontre.

Mandić je do isteka poluvremena uspeo da izjednači rezultat i već tada se moglo naslutiti da će u drugom poluvremenu sve doći na svoje mesto.

Konačno smo poveli početkom drugog poluvremena. Filip Filipović je postigao gol posle isključenja Japanca i najavio preokret. Ponovo je desetka Srbije postigla gol već u sledećem napadu.

Imali smo u dva navrata u trećoj četvrtini i tri gola prednosti, ali se Japanci nisu predavali i uspeli su da smanje na 9:7 do kraja trećeg perioda igre.

Filipović je sjajno otvorio odlučujući deo utakmice i postigao dva gola u početnim minutima, što je Srbiji dalo četiri gola prednosti i faktički je meč bio rešen.

Japanci nisu želeli da se predaju, smanjili su iz peterca petim golom Takeija, ali posle pogotka Ćuka dva minuta pre kraja bilo je jasno da je meč rešen, a bio je to i konačan rezulta.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca gr. [ΞΧΞ]

    15. avgust 2016 | 01:30

    Nemamo mi tu formu kao u Beogradu. Japance bi trebali da razvalimo sa 20. razlike !!! :)))

  • Drekavac

    15. avgust 2016 | 01:42

    Ne znam vise da li je i ovde moguce dobiti medalju.

  • Slavica

    15. avgust 2016 | 01:41

    Nasi momci su nepredvidivi. Bravo momci idemo dalje tako!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA