≫ 

Bruka u Riju: Ristiću ukrali polufinale na 110 metara s preponama!

Samo takmičari koji su trčali u prvoj kvalifikacionoj grupi, po vremenima sporijoj od preostale tri, ponovili su trku, jer su u prvom navratu, prema oceni sudija, zbog kiše imali lošije vremenske uslove nego njihovi konkurenti iz druge, treće i četvrte grupe.

  • 1
Olimpijski tim Srbije, Rio 2016, Milan Ristić Foto: Olimpijski komitet Srbije

Srpski atletičar Milan Ristić ipak neće trčati u polufinalu trke na 110 metara s preponama, iako je postigao rezultat za taj plasman.

>>> Ristić u polufinalu na 110 metara s preponama!

Ristić je na cilj stigao kao šesti u kvalifikacionoj grupi, u vremenu od 13.66 sekundi i nedugo potom, posle provere svih rezultata, proglašen je polufinalistom.

Međutim, nedugo kasnije desio se obrt: Sudije su, posle žalbe takmičara, donele odluku da se samo prva kvalifikacione trka ponovi, jer su takmičari iz te grupe, "sporije" u odnosu na preostale, imali lošije vremenske uslove.

Naime, u trenutku kada prva grupe sprintera bila na stazi, kiša je tek bila prestala i podloga je bila u lošijem stanju, a već kasnije, kada su druge dve grupe došle na red, delovala je bolje, ali neznatno bolje.

Kako bilo, trka je ponovljena, posle čega je došlo do pomeranja u plasmanu i eliminacije našeg takmičara.

U čitavoj situaciji najviše je profitirao Nigerijac Anton Hiks, koji je trku završio sa slabijim vremenom nego naš Ristić (13:70), ali se plasirao dalje, jer je bio četvrti u grupi.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cofilence

    16. avgust 2016 | 13:58

    E to su ti Srpska posla bruka pokrali su nas a da se to nama dogodilo odma bi bilo sto nisu ponovili nije bilo po pravilima... Uslovi za sve isti to je pravedno ako pravila kazu samo prvi onda samo prvi ako pravila kazu najbrzi onda samo najbrzi ako pravila kazu sni na travi svi na travi a nigde u pravilima ne pise onako kako Srbima odgovara...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA