≫ 

Najveće pobednice Olimpijskih igara: Prekinule trku da bi pomogle jedna drugoj! (FOTO)

Dajte im zlatnu medalju!

  • 3

Ljudskost, najveća vrlina, u trci za trofejima i najvećim dostignućima često ostane u zapećku. Ipak, da u sportu nije uvek najvažnije "pobediti i poraziti protivnika po svaku cenu" svedoči i prizor koji nam stiže sa Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru.

Tamo je u utorak održana trka na 5.000 metara u ženskoj konkurenciji u kojoj su, u okviru prve grupe, trčale junakinje ove priče, Amerikanka Ebi D'Agnostino i Niki Hemblin iz Novog Zelanda.

U velikoj grupi takmičarki D'Agnostino je slučajno s leđa zakačila Novozelanđanku i obe su pale, s tom razlikom da je Amerikanka, činilo se u prvom trenutku, daleko bolje prošla i odmah se pridigla, ali uradila je ono što mnogi ne bi u toj situaciji: nije nastavila trku, već je ostala da pomogne suparnici.

Sve se to dešavalo negde na 3.000. metru trke, dakle u trenucima kada su obe jurile plasman u finale.

Međutim, od posledica pada Amerikanka nije mogla da nastavi kada je pomogla suparnici da se pridigne, pa je onda Hamblin, ne želeći da krene bez D'Agnostino, koračala uz nju i bodrila je.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Potom su obe stale, a Amerikanka morala da završi trku, jer je povreda kolena bila jača od njene želje da krene sa Niki. Umesto toga, samo je rekla Novozelanđanki da nastavi da trči, što je ova i uradila.

Nedugo potom, publika je videla još jednu dirljivu scenu u režiji ove dve sjajne devojke: Pošto je prošla kroz cilj, Hamblin je sačekala Amerikanku koju su dovezli u kolicima, i usledio je snažan, emotivan zagrljaj, rekli bismo, za sva vremena.

I to nije sve. Obe su se, zbog toga što su na najbolji način promovisale olimpijski duh, plasirale u finale odlukom sudija!

#Olympics Spirit. 4 years training, semi final of 5000m, yet D'Agostino stops to help fallen rival. pic.twitter.com/7T1zB5bqpT

 

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uroš d'dorf

    16. avgust 2016 | 20:20

    Sve pohvale bravo!ljudsko sportski!ovo treba zabeležiti u svim sportskim knjigama sveta!da se obični ljudi!i sportisti pitaju nikada nebi bilo rata!u to sam ubeđen!

  • Trki

    16. avgust 2016 | 21:03

    Sta reci ,svaka čast!

  • Hm...

    16. avgust 2016 | 20:53

    Bravo za sudije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA