≫ 

Hrvati optužuju: I Srbi su u Pekingu uradili isto što i mi u Riju

Iz tabora "barakuda" stižu poruke o licemerju srpskih vaterpolista

  • 6

Hrvatski vaterpolisti pobedom nad Brazilom plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara i tamo ih čeka reprezentacija Crne Gore, koja je bila bolja od Mađarske.

"Barakude" su do meča sa selekcijom domaćina stigle tako što su - bruji naša i njihova čaršija, pod sumnjivim okolnostima izgubile meč od najslabijeg tima u grupi Francuske (9:8).

>>> Italijani su rival Srbiji u polufinalu: Baš oni su nas izbacili u Londonu!

Na taj način ekipa selektora Ivice Tucka je izbegla Srbiju u četvrtfinalu što se ispostavilo kao dobar potez za naše komšije, međutim zbog tog poraza našli su se na meti krtika i u domaćoj javnosti, i naravno u Srbiji. Jer, to što su uradili debelo se kosi sa viteštvom i olimpijskim postulatima.

Ali, Hrvati su podsetili, odgovarajući na optužbe, da su identičnu stvar uradili i srpski vaterpolisti u Pekingu 2008. godine.

- Ovo što je dosad bilo zaboravlja se jer sve je stalo u utakmicu četvrtfinala. Ako već srpski mediji tako pišu, neka se sete Pekinga - rekao je hrvatski kapiten Josip Pavić.

U Pekingu se tada dogodilo sledeće: Hrvati su tamo bili ono što smo mi danas - svetski prvaci s kojima niko nije želeo da igra u četvrtfinalu. Srbija je tada odigrala tako da Hrvatska ide na evropskog prvaka Crnu Goru koja je dobila taj meč i eliminisala "kockaste" sa Igara.

Hrvatski mediji podsećaju na to da je za Srbiju tada igrao Andrija Prlainović, namerno apostrofirajući baš njega zbog izjave koju je dao povodom poslednjeg "sumnjivog" poraza vaterpolista Hrvatske.

- Nije prvi put da se događa, a dogodilo se i na prethodnom Svetskom prvenstvu. Valjda su pogrešna pravila čim se takve stvari događaju u poslednjem kolu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA