≫ 

12. dan, druga medalja! Tijana, kajakaši, Amela i Dudaš uspešno uveli u ludu noć!

Hvala što ste nas pratili i ove srede - imali ste dosta lepih stvari da pročitate

  • 12

Led je probijen u utorak, posle medalje neverovatnog Davora Štefaneka sada se radujemo i onoj koju nam je donela Tijana Bogdanović u tekvondou.

Fantastična Tijana je bila fenomenalna, dominirala je protiv sve tri protivnice i plasirala se u finale.

U toku dana je svoj izazov u desetoboju započeo Mihail Dudaš, a Amela Terzić se plasirala u polufinale trke na 800 m kao druga.

Više nego odlični su bili kajakaši, koji su obezbedili A finala.

TOK 12. DANA OLIMPIJSKIH IGARA U RIJU

22.00 TIJANA JE U POLUFINALU!

Izveštaj >>> OVDE.

- Treća runda: Tijana je pobedila rezultatom 10:0!

- Druga rundi: U poslednjim sekundama, Tijana udara protivnicu u glavu i vodi 3:0!

- Prva runda - 0:0! Neizvesna borba sa Meksikankom Itsel Adilen Navaro Bastidas.

21.30 VISOKI FUNKCIONER SE PRIVREMENO POVUKAO ZBOG MALVERZACIJA SA KARTAMA

Predsednik Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) Irac Patrik Hik odlučio je da se privremeno povuče sa te funkcije nakon što je u toku dana bio uhapšen u Riju zbog nezakonite prodaje karata, javio je Rojters.

"U svetlu današnjeg razvoja događaja i lošeg zdravstvenog stanja, Hik je odlučio da se privremeno povuče sa svih funkcija dok ovo pitanje ne bude u potpunosti rešeno", saopšteno je iz Olimpijskog komiteta Irske.

Hik (71) je uhapšen zbog optužbi za ilegalno prebacivanje i prodaju ulaznica za Olimpijske igre, koje su namenjene za odgovorna lica, sportiste i sponzore.

Lokalna policija saopštila je da je Hik, bivši džudista i sadašnji prvi prvi čovek OK Republike Irske, pokušao da pobegne prilikom hapšenja u svom hotelu, ali nije uspeo. Prilikom hapšenja mu je pozlilo, pa mu je ukazana medicinska pomoć.

On je uhvaćen nakon što je pre nekoliko dana kod jedne osobe u Riju pronađeno čak 800 nelegalnih karata.

21.10 ŠPANIJA ZGAZILA FRANCUSKU ZA POLUFINALE

Rival “furije” biće pobednik meča SAD – Argentina. Opširnije >>> OVDE.

INFO: Polufinale tekvondo takmičenja do 49 kilograma u kom će nastupiti Tijana Bogdanović na programu je oko 22 časa.

20.45  TIJANA JE U POLUFINALU!

Izveštaj klikom >>> OVDE.

- Treća runda: 17:7, Tijana je prebila dvostruku olimpijsku šampionku, deset godina stariju od nje!

- Druga runda, napeto je, Bogdanovićeva vodi 6:5.

- Naša tekvondoistkinja vodi 3:0 protiv Kineskinje Jinhju Vu, posle prve runde, zahvaljujući udarcu u glavu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

19.45 BRAZIL BAŠ SILAN!

Fudbaleri Brazila su rezultatom 6:0 razbucali Honduras u polufinalu, i obezbedili borbu za zlato. U drugom polufinalu sastaju se Nemačka - Italija.

19.00 POZNAT TERMIN VATERPOLO POLUFINALA

Srbija - Italija igraju od 21.30 po srpskom vremenu u četvrtak!

18.30 NEJMAR DAO "BOLT" GOL

Brazilski fudbaler postigao je najbrži gol u istoriji Olimpijskih igara, posle samo 15 sekundi! Možete ga pogledati klikom >>> OVDE.

18.10 NAŠLI SMO DVOGODIŠNJU IVANU ŠPANOVIĆ

I da je vidite samo kako je slatka dok navija za imenjakinju u Riju, klikom >>> OVDE.

17.51 POREZ NA FELPSOVE MEDALJE

Najbolji olimpijac svih vremena Majkl Felps moraće da plati porez na odličja koja je osvojio u Riju. Zaradio je od države 140.000 dolara zbog osvojenih medalja (5 zlata i jedno srebro), ali će taksu morati da plati i to u visini od 55.000 dolara.

Podsećamo, Amerikanci za medalje daju 25.000 dolara za svako zlato, 15.000 za svako srebro, 5.000 za bronzu.

17.39 SJAJNA VEST! DALMA JE IPAK U FINALU

Imamo i treće finale u kajaku u četvrtak. Posle žalbe našeg kajakaškog tima, koji je sugerisao u nepravilnost oko vremena trećeplasiranih takmičarki iz polufinala, došlo je do promene, tako da će Dalma Đuričić-Bendek ipak biti u finalu. Sjajne vesti.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

17.36 DUDAŠ DRUGA SERIJA

Još bolje je bacio kuglu Mihail Dudaš u drugoj seriji, 14,23 metara.

17.19 DUDAŠ U BACANJU KUGLE

Prva serija 13.96 metara (to je 726 bodova)

17.10 UPLAKANI FRANCUZ

Neverovatno zvuči podatak da je brazilska publika zviždala francuskom skakaču uvis Renou Lavileniju. Tokom takmičenja, ali i dok je dobijao medalju. Više o ružnoj priči dana OVDE.

17.03 OLIMPIJSKI REKORD NA 3000 STIPL

Kenijac Konseslus Kipruto oborio je olimpijski rekord na 3000 metara stipl sa vremenom 8:03.28 minuta. Srebro je osvojio Amerikanac Ivan Džeger, a bronzu Kenijac Ezekijel Kemboi.

16.50 RUKOMETAŠI FRANCUSKE U 1/2 FINALU

Na kraju ipak očekivan epilog. Poluvreme mučenja, a onda gas Francuza i plasman u polufinale. Brazil - Francuska 27:34 (16:16). Danijel Narsis 7 golova...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

16.44 AUSTRALIJA UBIJA LITVANIJU

Poluvreme prvog 1/4 finala košarkaškog turnira. Australija ubija Litvaniju (48:30). Pobednik ovog duela čeka pobednika meča između Srbije i Hrvatske.

16.31 DALMA BENEDEK-ĐURIČIĆ BEZ FINALA!

Srpska kajakašica ipak nije u finalu, jer po vremenu nije imala prolaz na mala vrata u A finale. U četvrtak ipak nastupiti u utešnom, B finalu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

16.20 DUDAŠ SKOČIO 7,20

Mihail Dudaš je osvojio 883 boda u skoku udalj. Posle dva prestupa zabeležio je skok od 7,29 metara i završio disciplinu na šestom mestu u svojoj grupi. U ukupnom skoru, trenutno je 12.

16.16 DALMA TREĆA, ČEKA ZA FINALE

Jednosed i nastup Dalma Benedek-Đuričić, dovoljno za teće mesto. Mora da sačeka rezultat preostale dve kvalifikacione grupe jer dve najbolje trećeplasirane takođe idu dalje. Njeno vreme je 1:57.294 minuta.

16.04 NOVAKOVIĆ I GRUJIĆ U FINALU

Imamo i drugu posadu u finalu na 200 metara. Treće mesto u polufinalu Marka Novakovića i Nebojše Grujića bilo je dovoljno da se obezbedi A finale, koje je na programu u četvrtak.

15.57 AMELA TERZIĆ U POLUFINALU NA 800 METARA

Srpska rekorderka Amela Terzić u kvalifikacijama na 800 metara odlična druga i izborila je polufinale. Njeno vreme 2:00.99 minuta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

15.54 BRAZILCI SE DRŽE PROTIV FRANCUZA

Šokantno zvuči podatak. Na poluvremenu 1/4 rukometnog turnira Brazil i Francuska igraju nerešeno (16:16). Neočekivano mučenje najboljeg tima planete sa domaćinima.

15.40 PRVAKINJA SVETA NAREDNI RIVAL BOGDANOVIĆEVE

Posle ubedljive pobede nad takmičarkom iz Kineskoj Tajpeha od 10:1, poznato je da će svetska šampionka u tekvondou Vu Jingui biti naredni protivnik Tijane Bogdanović. Pazite ovo, Kineskinja ima 29 godina, Tijana samo 18.

Printskrin: wikipedia Printskrin: wikipedia

15.32 OČEKUJEMO POLUFINALE ZA NOVAKOVIĆA I GRUJIĆA

15.22 BENEDEK-ĐURIČIĆ U POLUFINALU

I pored lošeg starta Dalma Đuričić-Benedek je u poslednjim metrima uspela da se izbori za petu poziciju i nastupiće u polufinalu jednoseda na 500 metara. Bilo je baš gusto...

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

15.10 PRVA BORBA TIJANE BOGDANOVIĆ.

... i odmah pobeda. Udarcem iz okreta debitantkinja na Olimpijskim igrama izbacila je iz daljeg takmičenju Azerbejdžanku Patimat Abakarovu sa 3:2. Tijana je imala 3:0 posle prve runde, da bi sam finiš treće runde doneo neizvesnost. Dva poena za protivnicu, ali nedovoljno da se ugorzi mlada srpska tekvondistkinja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

14.53 NOVAKOVIĆ I GRUJIC ZA 10 STOTONKI BEZ DIREKTNOG FINALA

Srpski kajakaški dvojac K-2 200 metara Nebojša Grujić/Marko Novaković sa 31,776 sekundi, dok su pobednici iz Litvanije imali 31,755. Nijanse su odlučivale u fotofinišu, pa će srpski kajakaši morati kasnije u polufinalu da obezbede plasman u finale.

FotoČ tanjug/AP FotoČ tanjug/AP

14.42 DUDAŠ NA 100 METARA

MIhail Dudaš je startovao u petoj stazi uvodne discipline desetoboja. Trčao je u vremenu 10.82, čime je zauzeo 3. mesto u grupi i "zaradio" 899 poena.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

14.28 POZNAT TERMIN FINALA KAJAKAŠA

Marko Tomićević i Milenko Zorić će u borbu za medalje u četvrtak od 14 sati po srednjeevropskom vremenu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

14.10 KAJAKAŠI U FINALU!

Sjajna trka u kvalifikacijama Zorića i Tomićevića, K-2 1000. Kakva dominacija u poslednjih 500 metara. Idemo direktno u A finale. Osam sekundi prednosti u odnosu na dvojac iz Australije. Dvosed Srbije kvalifikacionu trku završio je za 3:15.298 stotinki, pa su direktno obezbedili mesto u borbi za medalje.

13.27 RASPORED DUDAŠA

S obzirom da naš višebojac Mihail Dudaš danas počinje takmičenje, idealna je prilika da vam napišemo kad počinju disicpline prvog dana u kojima će učestvovati u desetoboju.

14,30 100 metara; 15,35 skok udalj; 17,15 bacanje kugle; 22,45 skok uvis; 03,20 400 metara.

13.01 BLIZNAKINJE ZAJEDNO KROZ CILJ

Nemačke maratonke Ana i Lisa Hafner zajedno su, držeći se za ruke, prošle kroz cilj na maratonu u Riju. "Olimpijski duh", što bi se reklo.

Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images

12.53 SPEKTAKULARAN DOČEK ZA DEL POTRA

Argentinac je po dolasku u domovinu posle osvojenog srebra bio dovoljan motiv da nekoliko desetina hiljada navijača dođe da ga pozdravi. Neverovatni kadrovi...

12.45 KINESKI SKAKAČ TVERKUJE

Ponovo je hit kineski skakač uvis Žang Guvei koji posle svakog preskoka lestvice ima određeni performans. Uglavnom tverkuje. Ovo je snimak sa nekog od ranijih takmičenja.

12.30. SELEKTOR MOĆNIH ODBOJKAŠICA NAJAVIO FINALE

Selektor odbojkašica Zoran Terzić najavio je pobedu i nad Amerikankama u polufinalu Olimpijskih igara. Konkretno: "Sposobni smo da igramo protiv njih, ako smo mogli da dobijemo evropskog, onda možemo i svetskog šampiona".

12.00 HRVATI OBORILI LIČNI REKORD

Hrvatski sport je do sada osvojio 7 mnedalja u Riju što je rekordan učinak ove države od kako se takmiči na Olimpijskim igrama samostalno, od 1992. godine.

11.37 DEL POTRO DOBIO POZIV US OPENA ZBOG RIJA

Fenomenalne partije, osvojeno srebro i naravno pobeda nad Novakom Đokovićem donele su dodatan benefit Huanu Martinu Del Potru. Argentinac je dobio specijalnu pozivnicu za učešće na US openu. Zasluženo.

11.30 SRBIJA GORI U POLA 4 UJUTRU

Verovali ili ne, rano ujutru oko pola 4 mogao bi da kuliminira 12. dan Rija kada su u pitanju srpski sportisti. Moguće je u tom trenutku da slavimo medalju Ivane Španović, mlade Tijane Bogdanović u tekvondou i meč Srbije i Hrvatske u košarkaškom četvrtfinalu.

11.10 ŠTEFANEK NA INSTAGRAMU

Novi olimpijski šampion Davor Štefanek zahvalio se naciji a podršci i putem svog Instagram profila. "Ovako, hvala svima, zaista ne mogu pojedinačno da odgovaram svima. Razumite me, hvala na podršci, što ste verovali u mene. Hvala ti Srbijo, hvala, hvala i opet hvala. Volim vas sve, živela SRBIJA".

Foto: Guliver/Sean M. Haffey/Getty Images Foto: Guliver/Sean M. Haffey/Getty Images

11.03 ODUZETO ZLATO RUSIMA

Ruskoj atletskoj štafeti 4x100 metara oduzeta je zlatna medalja sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, pošto je atletičarka Julija Čermošanskaja bila dopingovana, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK)

11.00 BILANS MEDALJA

Velika Britanija je izbila na drugo mesto po broju zlatnih medalja. Prestigla je Kinu. Rusi se dižu.

Printskrin: rio2016 Printskrin: rio2016

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA