≫ 

SLAĐE OD OVOG NEMA: Ivana Španović navija za Ivanu Španović koliko je grlo nosi! (VIDEO)

Osvojila je Ivana mnoge medalje za Srbiju, ali i ova "nova" će vam osvojiti srce

  • 2

Samouvereno i ambiciozno, u stilu prave šampionke, Ivana Španović je ekspresno obezbedila svoje mesto u finalu Olimpijskih igara, i ne krije da je zanima ona najsjajnija medalja.

Najuporniji  njeni navijači u domovini su ostali do kasno budni da bi ispratili njen fantastičan skok od 6.87 metara već u prvoj seriji.

Mada, jedna devojčica u Beogradu se probudila posle lepo prospavane noći, i u "zdravom" terminu navijala za našu šampionku u skoku udalj.

Ako živite kojim slučajem na Vračaru, onda ste mogli da je čujete kako navija za Ivanu, koliko je grlo nosi. U jednom momentu ju je mama zbunila.

- Ko je Ivana Španović?

- Ivana... ja!

Nije pogrešila - ovo je Ivana Španović, koja će 30. oktobra napuniti tri godine. I da, obožava da gleda svoju imenjakinju i prezimenjakinju i da za nju navija.

IME JE DOBILA KADA JE IVANA OSVOJILA MEDALJU U MOSKVI

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Da je naša atletičarka iz Zrenjanina najavila rezultatski "bum", najavila je one 2013. godine, kada je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Tada je Marina bila u poodmakloj trudnoći, a sa mužem Bobanom još nije imala ideju koje ime će dati devojčici na putu.

- Očekivali smo da ćemo dobiti sina, pa nismo mnogo razmišljali o ženskim imenima. Gledali smo to Svetsko prvenstvo, i Boban mi je rekao: Ako Ivana uzme zlato, onda će se i ona zvati Ivana. Međutim, kako je bila bronza u pitanju, skoro da smo odustali - priča Marina Španović za Telegraf.

Međutim, još jedan glas se računao u izboru Ivaninog imena - njen brat Uroš, koji je tad imao četiri godine, zapamtio je predlog.

- Jednom je prišao mom stomaku, i počeo da priča kako je "unutra" Ivana. Tad smo i definitivno odlučili za to ime - rekla nam je Marina.

A mala Ivana Španović dosta podseća na ovu šampionku iz Zrenjanina - osim što je neodoljiva, puna je energije, neposredna i obožava da priča. Ali i da skače.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Kad god biste je pitali šta najviše voli da radi, uglavnom bi vam rekla da skače. Zapravo, uvek kaže kako Uroš dobro trči, a ona dobro skače. Toliko voli da smo morali i šavove sa glave da skidamo... - kroz smeh priča mama Marina.

Ivana Španović (2) osvojila je naša srca. Nadamo se da će njena preslatka podrška stići i do Ivane Španović (23) do Rio de Žaneira i pogurati da osvoji medalju.

Rio baner

(B. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scipion

    17. avgust 2016 | 18:48

    ХАхаха... Е ово дете ми улепша дан !!! Живела мала!!!

  • Milka

    17. avgust 2016 | 20:36

    Bravo za dve Ivane odusevila sam se ?mala da raste i napreduje uz brata a nasa velika Ivana da pobedi i da bude br. 1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA