≫ 

OSVOJILA JE SREBRO, ALI TIJANA BOGDANOVIĆ JE NAŠE ZLATO: Srpkinju je sekund delio od titule!

Osamnaestogodišnja tekvondoistkinja donela je Srbiji novu medalju u Riju

  • 37
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tijana Bogdanović je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama! Pobedila ju je Korejka Kim Sohui, koja je u finalu bila bolja sa 7:6, posle dramatične završnice. Tijanu je bukvalno delić sekunde delio od zlata, ali je ipak poslednji udarac zadala nakon isteka vremena, pa je posle pregledavanja snimka titula ipak dodeljena Korejki.

Njena protivnica je počela agresivnije. Povela je sa 2:0, ali je do kraja prve runde Tijana uspela da smanji na 2:1 jednim dobrim udarcem u oklop.

Narednu je Tijana počela ofanzivnije, ali je Korejka iz kontre pogodila Srpkinju u glavu i dobila tri poena i povela sa 5:1, da bi kasnije dobila drugu opomenu, pa je posle dve runde vodila sa 5:2.

Korejka je i u odlučujućoj borbi dobila poen, i povela sa 6:2, ali je agresivnim pristupom Tijana Bogdanović uspela da smanji na 6:4. krenula je na sve ili ništa, ali je ponovo poentirala Korejka i povela sa 7:4. Zatim je usledila neviđena drama.

Tijana je agresivnom borbom stigla na 7:6, a Korejka je zbog padova i izlaženja iz ringa dobila čak pet opomena za kazneni poen. Ipak, poslednja opomena je bila nakon isteka vremena, pa je titula otišla u Koreju.

Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images
Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

Ovo je druga olimpijska medalja za Srbiju u tekvondou, posle zlata Milice Mandić pre četiri godine na Igrama u Londonu.

Tijana je u osmini finala savladala Azerbejdžanku Patimat Abakarovu sa 3:2, u četvrtfinalu je bila ubedljiva protiv Kineskinje Vu Đinhju rezultatom 17:7, da bi u polufinalu imala još jednu sigurnu pobedu, pošto je savladala Meksikangu Itsel Adilen Navaro Bastidas sa 10:0.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA