≫ 

14. dan Rija: Srpski kajakaši osigurali novo finale, ali se najviše pričalo o blamu Francuza

Budite i danas uz Telegraf Sport i pratite najzanimljivija dešavanja sa Igara

  • 7

Olimpijske igre polako ulaze u svoj finiš, a i 14. dan je Srbiji doneo novo finale. Ostvarili su ga srpski kajakaši. Četverac u sastavu Tomićević, Zorić, Pajić i Torubarov će se u subotu boriti za novu medalju.

Hodači na 50 km su završili jednu od najtežih disciplina na Igrama i to se može smatrati polovičnim uspehom.

Vladimir Savanović je hodanje okončao na 41. mestu sa vremenom 4:15:53 sati. Oba brata Filipovića su takođe uspela da iznesu celu trku. Nenad je bio 46. sa vremenom 4:25:41, dok je Predrag bio poslednji koji je završio, 4:39:48. Čak 32 takmičara su odustala ili diskavlifikovana.

Amerikanci su bili uspešni u košarkaškom polufinalu protiv Španije, dok su odbojkaši SAD poraženi od Italije u dramatičnoj utakmici.

Francuzi su prošli u finale rukometnog turnira pobedom nad Nemačkom. Ipak, jedan Francuz neće po lepom pamtiti Rio. Takmičar u brzom hodanju Johan Diniz imao je nezgodu (najblaže rečeno) tokom trke. On je imao stomačnih problema pred takmičenje, a najveći problemi nastali su tokom trke.

Tada nije mogao više da izdrži, kolabirao je i tom prilikom izvršio nuždu u svom šortsu. Ipak, nastavio je trku i pored velikog problema i završio ju je na 7. mestu i tako postao jedan od diskretnih heroja Igara u Riju.

POGLEDATI OVDE.

Budite i danas uz Telegraf Sport kako biste saznali najzanimljivije detalje iz Rija:

23.00 RUKOMETAŠI FRANCUSKE SRUŠILI NEMAČKU ZA FINALE

Selekcija Francuske će imati priliku za novo rukometno zlato posle Pekinga i Londona. Francuzi su pobedili Nemce sa 29:28 u polufinalu Olimpijskih igara

22.20 DRIM TIM U FINALU OLIMPIJSKIH IGARA

Košarkaši Španije prikazali su dobru borbu i utakmicu protiv selekcije SAD u polufinalu Olimpijskih igara. Međutim, nisu imali dovoljno snage i kvaliteta da do kraja naprave preokret 82:76 . Opširnije  >>>  OVDE

Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

21.58 AMERIKANCI IDU KA FINALU

Posle treće četvrtine Amerikanci su imali samo 11 poena prednosti 57:66, međutim sada u četvrtoj su podigli na 13 poena viška 70:57.

21.00 - Amerikanci dobili prvu četvrtinu, Španci uzvratili u drugoj!

Drim tim je prvu deonicu dobio sa 20:17, ali je Španija uzvratila u drugoj četvrtini, koju je dobila sa 22:19 i na poluvremenu je šest razlike (45:39). Za sada Furija pruža ozbiljan otpor favoritima za zlato.

20.30 - ČEKAMO POLUFINALE SRBIJA - AUSTRALIJA

Počeo je duel Španije i Amerike u prvom polufinalu, dok cela Srbija s nestrpljenjem čeka ponoć, kada će se sastati Srbija i Australija. Saznajte detaljnije nešto više o tome.

Kenguri su zapravo prava legija stranaca prema tome odakle potiču, a o tome opširnije pročitajte ovde.

19.30 - RUSIJI 13. MEDALJU DONELE SINHRONE PLIVAČICE

Posle ovog odličja, najveća zemlja sveta je preskočila Nemce i sada je na 4. mestu u generalnom plasmanu. Ruske sinhrone plivačice pritom izgledaju izuzetno dobro. >>> Opširnije ovde!

19.00 - DRAMA NA BRZOM HODANJU ZBOG STOMAČNIH PROBLEMA!

Francuski atletičar je pre trke imao stomačnih problema, a to se po njega završilo katastrofalno, i to tokom trke. Ipak, završio je trku do kraja i zauzeo visoko 7. mesto. >>> Opširnije ovde!

18.21 ZLATNOJ HRVATICI REZERVISALI RANIJE KARTU

Neočekivano je osvojila zlato u bacanju kopla Hrvatica Sara Kolak, pa je informacija da je Hrvatski atletski savez još ranije rezervisao povratak njen u domovinu postao hit u komšiluku. Zbog ostajanja dan duže kako bi bila na dodeli medalje., avio karta je propala, morala je druga da se uzima.

17.59 NIGERIJCIMA STIGLA OPREMA?!

Nigerijski atletičari su tek 13. dana Olimpijskih igara dobili opremu pravljenu specijalno za Rio. Većina ih je nastupala u dresovima od Svetskog prvenstva. "Razočarani smo i osramoćeni", rekao je jedan atletičar za BBC, želeći da ostane anoniman.

17.40 HODAČI ZAVRŠILI

Na kraju, posle 50 kilometara Vladimir Savanović je hodanje okončao na 41. mestu sa vremenom 4:15:53 sati. Oba brata Filipovića su takođe uspela da iznesu celu trku. Nenad je bio 46. sa vremenom 4:25:41, dok je Predrag bio poslednji koji je završio, 4:39:48. Čak 32 takmičara su odustala ili diskavlifikovana.

16.40 KUBANSKI BOKSER PROMENIO IME

Polufinalista bokserskog turnira superteške kategorije, Azerbejdžanac Lorenco Kolaco Sotomajor specifičan je lik.

Borac kubanskog imena uistinu je Kubanac i to nećak jednog od najvećih atletičara Haviera Sotomajora. Nedavno, 2013. godine prihvatio je poziv azerbajdžanskog olimpijskog saveza i postao Azerbajdžanac. Promenio je ime u Kolaco, što bi u prevodu značilo "Sjajna zvijezda", i zaputio se na daleki istok.

16.07 POSLE SKANDALA PLIVAČ DAJE 11.000 DOLARA

Plivač iz SAD Džimi Fajgen isplatiće jednoj brazilskoj humanitarnoj organizaciji 11.000 dolara, čime je prema dogovoru sudije i predstavnika tužilaštva, rešen spor nastao pošto je utvrđeno da su ispostavilo da su američki sportisti lagali da su bili žrtve pljačke uz pretnju oružjem na Olimpijskim igrama.

13.51 ODLIČNI MUŠKI ČETVERAC

Bez mnogo zajedničkih treninga fantastična četvorka Tomićević, Zorić, Pajić i Torubarov su bili treći u svojoj polufinalnoj grupi. U subotu će se boriti za medalju.

13.45 ŽENSKI ČETVERAC BEZ FINALA

Četverac u sastavu Starović, Benedek-Đuričić, Nikolina i Olivera Moldovan nije uspeo da se plasira u A finale. Bile su petoplasirane u svojoj polufinalnoj grupi.

15.20 NAŠI NE ODUSTAJU

Prošlo se pola trke, sva tri brzohodača iz Srbije su i dalje na stazi.

Foto: Guliver/Bryn Lennon/Getty Images Foto: Guliver/Bryn Lennon/Getty Images

15.08 NOVAKOVIĆ BEZ FINALA ZBOG 3 HILJADITINKE

Lud finiš polufinala jednoseda na 200 metara i ipak ništa od A finala Marka Novakovića. Srpski kajakaš je zbog tri hiljaditinke ostao bez plasmana u finale. Bio je četvrti. Imao je vreme 34.778, a Kanađanin De Jong 34.775.

15.05 - I TREĆE POLUFINALE ZA SRBIJU U KAJAKU

Srpski četverac (Tomićević, Zorić, Pajić, Torubarov) u muškoj konkurenciji obezbedio je polufinale kao pretposlednji u grupi.Češka ide u A finale.

14.45 - NOVO POLUFINALE ZA KAJAK

Srpski četverac u sastavu sestre Moldovan, Starovićeva i Benedik Ružičić plasirale su se u polufinale trke na 500 metara, iako su bile poslednje. Mađarice su bile prve i plasirale su se u A finale.

14.38 - BRZO HODANJE NA 25. KILOMETRU

Savanović - 60. mesto

N. Filipović - 64. mesto

P. Filipović - 72. mesto

14.15 - NOVAKOVIĆ ODVEZAO U POLUFINALE

Srpski kajakaš Marko Novaković plasirao se u polufinale trke K - 1 200 pošto je završio kao treći u svojoj grupi. Polufinale je na programu nešto posle 15.00 časova. od 16 takmičara imao je osmo vreme.

14.05 FILIPOVIĆI I SAVANOVIĆ NA 10. KILOMETRU

Srpski brzohodači su stigli do 10. kilometra u trci na 50 kilometara. Nenad Filipović je trenutno 65. Vladimir Savanović je 73. a Predrag Filipović je 74.

Foto: Guliver/Mark Dadswell/Getty Images Foto: Guliver/Mark Dadswell/Getty Images

13.39 - BOLT: ŽELIM D ABUDEM LEGENDA KAO ALI I PELE

Jamajčanski atletičar Jusein Bolt rekao je danas da želi da bude jedan od najboljih sportista svih vremena.

Bolt je jutros osvojio treću uzastopnu olimpijsku zlatnu medalju na 200 metara u Rio de Žaneiru, pošto je deonicu prešao za 19,78 sekundi.

- Želim da budem jedan od najvećih, između Muhameda Alija i Pelea - rekao je Bolt posle trke.

On je prethodno u Riju osvojio i treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju na 100 metara, a do kraja takmičenja pokušaće da osvoji treće uzastopno zlato u štafeti 4x100 metara.

13.00 - TRKU U BRZOM HODANJU POČELI SU I SRPSKI ATLETIČARI

Braća Filipović i Savanović su krenuli ka cilju koji je dalek 50 kilometara. Držite palčeve srpskim atletičarima.

12.13 - SNIMIO SEKS NA PLAŽI TOKOM PRENOSA OI UŽIVO

Zanimljivo veče imao je reporter Bi-Bi-Sija. Opširnije >>> OVDE.

12.05 - BILANS MEDALJA DO 12.00 ČASOVA

Amerikanci su ubedljivo prvi sa 100 medalja, od čega su 35 zlatnih. Britanci imaju 22, a Kina 20 najsjajnijih odličja. Hrvati su 15. na lestvici, dok Srbija deli 38. poziciju sa Slovenijom.

Printskrin: www.rio2016.com Printskrin: www.rio2016.com

11.57 - NOVA DISKVALIFIKACIJA ZBOG DOPINGA

Brazilski biciklista Kleber Da Silva Ramosprihvatio je bez pogovora suspenziju zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci.

11.49 - BIH REKLA ZBOGOM IGRAMA U RIJU

Ekspedicija Bosne i Hercegovine napustila je Olimpijske igre pošto Hamza Alić, Mesud Pezer i Kemal Mešić nisu uspeli da se plasiraju u finale u bacanju kugle.

To je automatski značilo da ''komšije'' više nemaju takmičara u Riju.

11.43 - KALINIĆ NAJAVLJUJE MEČ SA AUSTRALIJOM:

- Igramo u polufinalu sa Australijom, to je pravo vreme i mesto za osvetu. Mi već na trećem velikom takmičenju igramo u polufinalu, konačno smo napravili kontinuitet dobrih rezultata i igara i tome treba da težimo, da tako nastavimo.

- Gledali smo snimak utakmice iz grupe, košarkaški rečeno su nas prebili, odigrali smo mlako. Iako smo vodili dobar deo utakmice, u poslednjih pet minuta je bilo nerešeno, ali su oni napravili prednost i pobedili sa 13-15 razlike. Ostaje žal zbog toga, ali i ogroman motiv da im se revanširamo - rekao je Kalinić.

11.29 - DODIK ČESTITAO VATERPOLISTIMA FINALE

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas čestitku vaterpolo reprezentacija Srbije povodom plasiranja u finale Olimpijskih igara.

- Čestitam vam na ulasku u finalne i borbi za olimpijsko zlato. Iz utakmice u utakmicu bili ste sve bolji i zasluženo ste se plasirali u finale Olimpijskih igara - ističe Dodik.

Predsednik RS je poručio vaterposlitima Srbije "bićemo uz vas i u finalu uvereni da ćete nam prirediti nezaboravne trenutke kao i nebrojeno puta do sada", saopštio je Biro za odnose sa javnošću predsednika RS.

11.15 - DA SA PODSETIMO REZULTATA IZ PRETHODNOG DANA:

- Odbojkašice ušle u finale. Opširnije >>> OVDE.

- Košarkašice u borbi za bronzu. Opširnije >>> OVDE.

- Vaterpolisti razbili Italiju i igraće za zlato. Opširnije >>> OVDE.

- Bolt odbranio krunu na 200 metara. Opširnije >>> OVDE.

11.00 - Dobar dan i dobrodošli u Telegrafov LIVE BLOG posvećen Igrama u Riju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    19. avgust 2016 | 16:24

    Svaka čast pjedinačnim sportovima ali mislim da bi bilo pošteno da se sabira svaka medalja pojedinačno i u ekipnim sportovima.

  • Hr

    19. avgust 2016 | 13:15

    Onda vi kažete da Hrvati imaju komplekse!!!!!!hahahahaha Važno je sudjelovat a Hrvati ce se pobrinut za zlatne medalje

  • Apokalipsa

    19. avgust 2016 | 13:10

    Najjaca Dodikova izjava,ko si ti jado,ahahaga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA