≫ 

20 GODINA ČEKAMO NA OVO: Sve što bi trebalo da znate o 1/2 finalu između Srbije i Australije (FOTO)

Polufinale je na programu tačno u ponoć, a mi se nadamo da će Srbija ponoviti uspeh iz Atlante 1996. godine

  • 20

Mali broj ljudi u svetu je očekivao da će se u borbi za medalju na Olimpijskim igrama u Riju sastati košarkaške reprezentacije Srbije i Australije, ali su ova dva tima, bez sumnje, zaslužila da se tačno u ponoć bore za finale.

I jedna i druga ekipa su bile u ovakvoj situaciji, s tim da je Srbija prvi put u polufinalu kao samostalna zemlja. Poslednji put smo među četiri na OI bili tačno pre 20 godina kada smo prošli u finale i izgubili od ''drim tima.''

Australija je, s druge strane, tri puta igrala u polufinalu i sve tri puta je gubila. U Riju su bili bolji od Orlova u grupnoj fazi. Ubedljivo su slavili rezultatom 95:80.

BOGUT vs RADULJICA/ TEODOSIĆ vs MILS: DUELI KOJI BI MOGLI DA ODLUČE POBEDNIKA

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Srpski centar je u prvom meču bio najefikasniji sa 25 poena, ali će morati malo više da se potrudi kako bi zaustavio Endrija Boguta, jednog od ključnih igrača Ozija.

Ono što raduje jeste činjenica da Raduljica ima bolji prosek poena (16.7) od Boguta (11.6), ali je ''tanak'' što se tiče skokova i asistencija.

RADULJICA: 16.7 poena, 2.8 skokova, 1.2 asistencija

BOGUT: 11.6 poena, 6.0 skokova, 4.4 asistencija

Od Miloša Teodosića se mnogo očekuje u ovom meču, a na parketu će voditi veliku borbu sa Peti Milsom.

Plej Kengura je, računajući sve igrače oba tima, najefikasniji košarkaš u proseku sa 21.2 poena, ali zaostaje po broju asistencija.

TEODOSIĆ: 11 poena, 2 skoka, 5.8 asistencija

MILS: 21.2 poena, 1.6 skokova, 1.6 asistencija

BROJKE SU APSOLUTNO NA STRANI AUSTRALIJE

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Statistički gledano, Srbija zaostaje za Australijom u svim elementima. Orlovi su samo bolji u izvođenju slobodnih bacanja.

UKUPNO POENA: Srbija 85.3 - Australija 89

SKOKOVI: 35.3 - 37.7

ASISTENCIJE: 22.7 - 26.7

ŠUT ZA DVA POENA: 53 % - 59%

ŠUT ZA TRI POENA: 36% - 37%

SLOBODNA BACANJA: 78% - 76%

IZGUBLJENE LOPTE: 13.2 - 11.8

UKRADENE LOPTE: 7.8 - 6.8

ŠTA KAŽU KLADIONICE?

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nema sumnje da je Australija favorit i prema kladionicama. Kako domaćim, tako i svetskim.

Nekoliko poznatih svetskih su dali kvotu 1.45 na Kengure, a 2.75 na Srbiju, dok domaće daju malo veću šansu Orlovima - 1.55 na pobedu Australije i 2.55 na trijumf Saletovih momaka.

ŠTA BI SRBIJA TREBALO DA ISKORISTI U IGRI AUSTRALIJE KAKO BI DOŠLI DO FINALA?

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

1. Prepotentnost Kengura - Čitajući australijske medije jasno se dolazi do zaključka da su njihovi košarkaši ubeđeni da će igrati finale sa Amerikom. Računaju na to da će lako izaći na kraj sa Srbijom i zbog velike razlike u prvom meču, ali i zbog toga što su ''pobeđivali jače reprezentacije od naše.''

2. Lako gube visoku prednost koju steknu - To se najbolje videlo u meču protiv Francuske kada je Parker ušao na teren i sa -15 smanjio na -3 u drugoj četvrtini. Trikolori nisu uspeli da preokrenu, ali Srbija ima tu sposobnost da pritisne i ''prelomi'' i svoju korist. To su pokazali i na predolimpijskom turniru u Argentini.

3. Izazvati Milsa da šutira - Jeste Mils najefikasniji košarkaš Ozija, ali ima jednu manu - kada ga šut ne krene onda ga konstantno forsira ne bi li ga ''popravio''. Znaju to i Australijanci koji ''mole Boga'' da se smiri u takvim situacijama.

4. Loša klupa protivnika - Nema Australija toliko raznovrsnu ekipu kao što je to slučaj sa Srbijom. Njihova igra se vrti oko Boguta, Milsa i Delavedove, dok ostatak na klupi u proseku beleži 29.3 poena. Klupa Srbije, s druge strane, ubacuje polovinu koševa - 44.3 odsto po meču.

Srećno, Orlovi i nadamo se da ćemo vas gledati u finalu Olimpijskih igara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    19. avgust 2016 | 14:21

    Milsa nikako nece cuvati teo vec jovic i markovic ali mislim da bi u ovom mecu mogao nedovic da cuva milsa i da to bude iznenadjenje za australiju. SRECNO!

  • Doktor PFK

    19. avgust 2016 | 17:27

    Srećno orlovi samo hrabro!!!!

  • SANDZAK AiRLiNES

    19. avgust 2016 | 16:30

    Daj Bože da Bigdanovića krene šut .... Ostalo je kao dan jasno ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA