Nameštena lutrija za NBA draft?

Košarkaši otvoreno sumnjaju da je žreb za draft namešten, pitaju zašto kuglice nisu javno pokazane pre izvlačenja, pa je Nju Orleans pobedio, iako je imao samo 13 odsto šansi

  • 0

Najveći dobitnici NBA lutrije bez dileme su košarkaši Nju Orleans Hornetsa. S druge strane, najgora ekipa u istoriji lige - Džordanovi Bobketsi, iako su u bubnju imali svaku četvrtu kuglicu, biraće drugi i mogli bi da dobiju epitet najvećih gubitnika lutrije za NBA draft.

Entoni Dejvis, najverovatniji prvi pik, na sreću Bobketsa nije jedini talenat i zato za ovaj draft vlada veliko interesovanje. Međutim, kako to pravila nalažu, "lutrija" je poludirigovana baš zbog odnosa broja kuglica prema poziciji tima na kraju regularnog dela. Zbog činjenice da iz bubnja nije izašla kuglica sa imenom Šarlot Bobketsa, u krugovima NBA, pa i među samim košarkašima, počela je da kruži priča "o nameštenom izvlačenju".

- Samo želim da znam zašto se nisu pokazale kuglice kada su izvlačene iz bubnja - pita se Derik Vilijams.

Skeptičan je i Derikov saigrač iz Minesote Kevin Lav, koji je na svom Tviter nalogu napisao kratko i jasno:

- Neka se ponovo napravi izvlačenje!

Kvinsi Pondekster je, recimo, odgovorio Vilijamsu još jasnije: "Znaš zašto".

Brendon Dženings se, takođe, cinično oglasio pa je njegov "tvit" bio:

- Da, sve sam video... Stvarno!

Komentara će na socijalnim mrežama biti još, a podsećanja radi, franšiza iz Nju Orleansa je do pre nekoliko nedelja bila u vlasništvu NBA lige. Tek u aprilu je prodata Tomu Bensonu, vlasniku Koltsa, za "punu cenu" i garanciju da se neće seliti iz grada. Spekuliše se da je Benson za uzvrat dobio garancije da će Hornetsi birati prvi?!

(D. Ješić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA