Krišito: Trebalo je da budem na spisku za EP

Italijan zbog istrage za nameštanje mečeva ne ide na EP, ali Leonardo Bonuči iz Juventusa, koji je, takođe, pod istragom putuje u Poljsku i Ukrajinu

  • 0

Italijanski fudbaler Domeniko Krišito rekao je da nije u redu što je "skinut" sa spiska putnika za prvenstvo Evrope i dodao da nikada nije učestvovao u nameštanju utakmica.

- U životu nikada nisam uradio nešto ilegalno. Neću da budem žrtveno jagnje u situaciji sa kojom nemam nikakve veze. Možda je italijanski savez mogao da reaguje drugačije i potvrdi da nisam deo te priče. Šokirao sam se zbog onog što se desilo, a bio sam spreman za EP - rekao je Krišito italijanskim medijima.

Policija je pre nekoliko dana posetila kamp italijanske reprezentacije blizu Firence i Krišitu saopštila da se nalazi pod istragom zbog sumnje da je učestvovao u nameštanju utakmica.

- Tužilac je rekao mojim advokatima da u bližoj budućnosti neću morati na ispitivanje. Rečeno mi je da ne postoji nikakav problem da odem na šampionat - objasnio je Krišito.

Nakon dolaska policije i pretresa njegove sobe, italijanski savez i selektor Čezare Prandeli odlučili su da ne uvrste Krišita na konačan spisak od 23 igrača za EP.

Italijanski mediji nedavno su objavili fotografiju na kojoj se vidi Krišito u razgovoru sa ostalim osobama osumnjičenim za nameštanje mečeva.

- Ta fotografija je od pre godinu dana, mogli su mnogo ranije da me pitaju za nju. Slika je napravljena nakon gradskog derbija Ðenove i Sampdorije, kada mi je rečeno da su navijači želeli da pričaju sa nama o igri koju smo tada pružili - kazao je nekadašnji igrač Ðenove, a sada član ruskog Zenita.

On je istakao da fotografija nije dokaz da je uradio nešto loše.

- Sreo sam saigrača Ðuzepea Skulija i jednog čoveka koji mi je bio nepoznat. Obećao sam navijačima da ćemo igrati bolje i otišao kući - dodao je Krišito.

Za razliku od njega, Leonardo Bonuči iz Juventusa, koji je, takođe, pod istragom za nameštanje mečeva, putovaće na EP.

- Bilo bi u redu da smo obojica putnici za Poljsku i Ukrajinu. To što su me zvanično obavestili da sam pod istragom, ne znači i da sam kriv - zaključio je Krišito.

Kontinentalni šampionat igra se od 8. juna do 1. jula, a Italija je u grupi sa Španijom, Republikom Irskom i Hrvatskom.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA