ČOVEK TROFEJ! Igrao DEVET finala sa Srbijom i osvojio DEVET zlatnih medalja!

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić najuspešniji je trener u Srbiji, i sigurno jedan od najuspešnijih u istoriji ovog sporta

  • 5

Bio je odličan bek, stamen jak. Kada je napuštao reprezentaciju svi su žalili što više nećemo imati takvog igrača u bazenu. Sada su srećni, dobili smo još boljeg trenera. Trenera koji je na 10 takmičenja osvojio 9 zlatnih medalja. Igrao je u devet finala i svaki put je pobedio (samo na prvom takmičenju je ispao u četvrtfinalu)

>>> A VI DEBILI PRETITE RATOVIMA! Nikola Kojo CARSKI prokomentarisao zagrljaj srpskog i hrvatskog selektora! (FOTO)

Dejan Savić je posle igračke karijere započeo trenersku. Skromno, kako to dolikuje pravim asovima. Posle Igara u pekingu 2008 povukao se iz reprezentacije, ali je nastavio da igra za klub. Bio je u Sintezu iz Kazanja do 2010. a nakon toga je poslednju sezonu odigrao u Zvezdi, koju je odmah preuzeo kao trener 2011. godine.

>>> NIJE VIŠE RANO! Večeras je vreme da Dejan Savić uradi ono što je odbijao sve ove godine! (VIDEO)

Istovremeno je vodio i juniorsku reprezentaciju Srbije gde je kalio buduće asove u seniorskoj konkurenciji.

Posle Olimpijskih igara u Lonodnu 2012. Srbija je ostala bez slektora, pa je Dejan Savić pomalo iznenadno dobio priliku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Međutim, prvo takmičenje bilo je debakl. Zauzeo je 7. mesto na Svetskom prvenstvu u Barseloni  2013. godine, porazom od Crne Gore u četvrtfinalu. Od tada ne zna za poraz. Odmah iste godine uzeo je Svetsku ligu u Čeljabinsku. Bio je to njegov prvi trofej koji je pokrenuo niz.

Kada je uspostavio sistem koji je gradio i u Zvezdi više nije bilo dileme. Srbija je postala mašina koja gazi sve pred sobom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Usledilo je Evropsko prvenstvo  2014. u Budmipešti gde je osvojena zlatna medalja pobedom nad Mađarskom, iste godine je osvojio i Svetsku ligu i Svetski FINA kup. Sledeće godine 2015. na SP u Kazanju osvojio je titulu prvaka Sveta pobedivši Hrvatsku, kao i Svetsku ligu.

Ove godine 2016. osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, Svetsku ligu u Kini i zatim krunu karijere zlatnu olimpijsku medalju u Riju.

Ukupno 9 finala zaredom i 9 titula. Malo li je?

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    22. avgust 2016 | 14:09

    Za ovakvog coveka je malo. Jos koji trofej i bice dovoljno. Sa njim nikada nije dosta. Samo napred i potapj sve pred sobom. Srecno dejane legendo.

  • Srbijaa

    22. avgust 2016 | 14:10

    Impresivnoo, dominantno, neverovatnoo

  • L

    22. avgust 2016 | 15:02

    Velicina od coveka.Svaka cast legendo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA