Super Kinez izdominirao na Igrama, pa prešao u Lejkerse

Kinez Ji Jianlian potpisao ugovor sa NBA ligašem

  • 0

Najbolji kineski košarkaš potpisao je ugovor karijere i naredne sezone igraće za Los Anđeles Lejkerse.

Ji Jianlian, 28-godišnji krilni centar, sve je oduševio igrama za nacionalni tim na Olimpijskim igrama gde je u proseku po meču beležio 20,4 poena i 6,6 skokova, te je kao takav privukao pažnju mnogih klubova.

Lejkersi su bili najbrži i angažovali ga za narednu sezonu.

Naravno, Jianlian nije "od juče". Njegovi kvaliteti su dobro poznati ljubiteljima košarke širom sveta. Njega je 2007. godine draftovao Milvoki, gde se zadržao tek jednu sezonu, dve je proveo u Nju Džerziju, potom jednu u Vašingtonu.

Kineski dominator igrao je i za Dalas, i to mu je bio poslednji klub u NBA pre nego što se vratio u Kinu i tamo, u dresu Guangdong Sautern Tajgersa, osvojio sva moguća individualna priznanja i četiri titule prvaka lige.

- Uzbuđeni smo što smo doveli igrača takve reputacije na međunarodnom nivou. Unapred se radujemo njegovom dolasku u naš trening kamp i nadamo se da će imati veliki uticaj na našu igru - izjavio je generalni menadžer Lejkersa Mič Kupčak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA