Amerikanci se ne plaše Srbije za Tokio 2020! Upozoravaju na Hrvatsku

Portal "SB nation" izneo listu 4 reprezentacije koje mogu da ugroze Tim snova na narednim Igrama

  • 26

Ugledni američki košarkaški portal "SB nation" već je arhivirao Olimpijske igre u Riju i najavio košarkaški turnir u Tokiju 2020. godine.

U analizi onoga šro će "uslediti" za četiri godine novinari su sebavili analizom potencijalnih problema za Drim tim, odnosno koji timovi mogu da budu pretnja najmoćnijoj selekciji sveta.

Zanimljivo, među rivalima nema Srbije koja je igrala finale Igara u Riju, a ima Hrvatske.

Kao najveću zviezdu navode Bojana Bogdanovića, NBA igrača koji će u Tokiju imati 31 godinu. Dodaju kako će mu pomoć biti talentovani Dario Šarić i Mario Hezonja.

- Šarić je, iako igra na poziciji četvorke, pokazao neverovatan talenat za razigravanje, a Hezonja ima izvanredan potencijal kao šuter i strelac - stoji u analizi.

- Tu je takođe Dragan Bender, četvrti izbor Drafta, koji će u Tokiju imati 22 godine i već nekoliko NBA sezona iza sebe. Hrvatska može da računa i na 19-godišnjeg centre Ivicu Zubca i Antu Žižića, koji su takođe izabrani na Draftu.

Zanimljivo, pord Srbije ni Španija nije viđena kao pretnja timu snova, dok će uz Hrvatsku najozbiljnije rivale imati u Francuskoj, Australiji i Kanadi.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    24. avgust 2016 | 16:38

    Више се плаше Бојана, него Богдана? Проанализирали га и изгледа провалили да је неупотребљив у битним моментима. Али зато Јокић и Бјелица више вреде од свих ових њихових "фаворита". Уз још неке нове, биће и наша репрезентација ок.

  • X

    24. avgust 2016 | 20:15

    Na olimpijadi nije bilo dvojice naših NBA igrača. Sa njima, uz bolji šut u finalu (koji nam nikad nije bio lošiji) i bez "dopingovanog" Durenta, bila bi drugačija utakmica. Ne kažem da bi pobedili, ali bi imali šansu.

  • Maradona

    24. avgust 2016 | 16:37

    Hrvatima ni Lebron ne bi pomogao da osvoje medalju!Saric kukavica,Hezonja usijana glava,Bojan sebican,a i ovi centri su prosek...Nemaju taj pobednicki mentalitet,kao nekad u rukometu sto su imali(koji nemaju vise)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA