Kolaković i odbojkaši: Položen prvi ispit, na redu je Koreja

- Verovao sam u ovu ekipu, dobro smo trenirali prethodnih dana i znatno unapredili igru u odnosu na prvi vikend Svetske lige - rekao je selektor Srbije

  • 0

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković posle trijumfa nad Japanom (3:0) na početku interkontinentalnih kvalifikacija za OI u Londonu rekao je da je njegov tim položio ispit, ali da je do cilja ostalo još šest izuzetno teških mečeva.

- Protiv domaćina smo položili ispit, igrali smo strpljivo, posebno u momentima kad je Japan bio u naletu i kada se lomio meč. Verovao sam u ovu ekipu, dobro smo trenirali prethodnih dana i znatno unapredili igru u odnosu na prvi vikend Svetske lige u Hamamacuu - rekao je Kolaković.

On je dodao da je meč priotiv Japana bio samo jedan u nizu, da preostaje još šest izueztno teških duela i da je sada najvažniji  meč sa Korejom.

- Oni su skrenuli pažnju prvog vikenda Svetske lige igrama protiv Amerike, Italije i Francuske i lagani poraz od Irana na startu ovog turnira ne sme da nas zavara. To sigurno nije realno, čeka nas opasan rival i moramo da budemo strpljivi kao protiv Japana - poručio je Kolaković.

Slobodan Nikić je izrazio nadu da posle odlične igre protiv Japana neće biti opuštanja.

- Samo da ovako nastavimo. Bitno je da ne dođe do opuštanja i sa ovom atmosferom koju imamo mislim da neće biti problema - rekao je Nikić.

Marko Podraščanin je posebno bio zadovoljan reakcijom tima u trećem setu.

- Važno je da smo posle 2:0 i pauze od gotovo pola sata jako ušli u treći set i priveli meč kraju. Japan treba što pre zaboraviti, čeka nas Koreja, jedan od odlučujućih mečeva za odlazak na Olimpijske igre - rekao je on.

Nikola Rosić ističe značaj pobede u prvom meču, pogotovo jer je Japan uvek nezgodan na svom terenu.

- Ne mogu da kažem da su oni igrali loše, ali mi smo držali visok nivo. Sad je najvažnije da se odmorimo za Koreju i zapnemo iz sve snage, jer svaki poen i svaki set je veoma značajan - zaključio je Rosić.

Utakmica između Srbije i Koreje igra se u subotu od devet sati po našem vremenu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA