Grof Božović istakao DVE najveće greške koje su Zvezdu koštale ispadanja iz Evrope!

Trener crveno-belih zadovoljan posle remija i prikazane igre njegove ekipe u revanšu protiv Italijana

  • 14

Trener Crvene zvezde nije bio nezadovoljan posle remija sa Sasuolom na Marakani, jer je njegova ekipa pružila bolju partiju u odnosu na meč u Italiji, a takođe nije nezadovoljan ni posetom, jer je, kako je istakao, vladala propaganda uoči utakmice.

>>> Trener i igrači Sasuola uradili neverovatnu stvar kada su čuli grmljavinu Severa posle meča (VIDEO)

Smatra da je najveća greška napravljena u odbrani, prvo dovođenjem Edsona još na zimu, a kasnije i čekanjem Mitrovića celo leto.

- Mora da postoji sistem i da se radi planski, a kod nas je mnogo toga stihijski. Najviše smo pogrešili sa Edsonom, jer smo izgubili šest meseci, čekali smo Mitrovića, ali je to postalo brazilska sapunica - objasnio je Božović probleme koje Zvezda ima sa odbranom.

Trener crveno-belih se osvrnuo i na strance, a posebno na zvižduke navijača, pre svega sa zapada, Mučeu i Ruizu kada su zamenjeni u drugom poluvremenu.

- Stranci imaju jake plate za srpske uslove, ali Srbija hoće u Evropu, moramo polako da se približavamo. Nije lako dovoditi igrače bez obeštećenja koji hoće da dođu. Nisam video ko nije želeo večeras da igra. Možda je neko slabije odigrao, ali nije bio igrač koji nije imao želju da igra. Publika ima pravo da iskaže nezadovoljstvo, ali ja sam trener - poručuje Božović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bilo je i pitanja kakav će tim imati na raspolaganju u nastavku sezone, pre svega da li će Aleksandar Katai napustiti klub.

- Šta će biti sa Kataijem, ne znam, zavisi od ponuda. U suštini, Zvezda je prethodne godine najviše zaradila od prodaje igrača. Situacija je takva da mora od toga da živi. Kada dođe privatizacija i kada neko da pare, Zvezda će onda moći da zadrži igrača - istakao je trener crveno-belih, a zatim imao dodatni komentar o igri Kataija.

- Drago mi je što je Katai potvrdio da ima kvalitet za velike ekipe, kad hoće.

Božović je istakao i da nije imao na čemu da zameri igračima, u odnosu na meč u Italiji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ja sam govorio pred utakmicu da se u Italiji nismo borili i pružili otpor, ne znam razlog... Ovog puta, drago mi je da smo izjednačili i sada nemam šta da zamerim igračima.

O prilično lošoj poseti za plej-of meč u Evropi ističe da nije nezadovoljan.

- Nisam nezadovoljan posetom, jer je bila propaganda, ali ovde se shvata kao poslednja životna bitka. Ovo je fudbal, neko mora da izgubi, šta da radi Ajaks? Šta da radi Roma?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojislav Ilic

    26. avgust 2016 | 01:08

    Zadovoljan, Ja se pitam cime je to zadovoljan trener verovatno sto opet nismo primili tri gola. Najveca greska sto Zvezda nije prosla dalje je upravo Bozovic i to njegova tvrdoglavost, neprofesionalnost, improvizacija stihija. Kako drugacije nazvati njegovo uporno forsiranje Cvetkovica Fibela, Mucea, Ruiza, Sikimica, pa neprofesionalni priprema utakmice sa Ludogorecom mislim na ono sto je uradio Kanga, trenr koji profesionalno priprema ovako znacajnu utakmicu morao je to da predvidi kao sto je to predvideo Bugarski trener. Bozovic je u protekloj sezoni u super ligi postigao uspeh za istoriju i to je njegov krajnji domet ni do sada nije napravio neko mveliko trenersko ime a sa ovakvim njegovim pogledom na fudbal nikad nece nesto znacajno postici. Njegov velik doprinos Zvezdi za buducnost je da ime trenera prepusti nekom ko bo bolje radio.

  • Šćepan Šćekić

    26. avgust 2016 | 00:33

    Vrati se u milutovac grofe...

  • wrtikappa

    26. avgust 2016 | 01:10

    Ti si treca greska!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA