≫ 

Posle ove promene UEFA, Zvezda i Partizan možda nikad neće igrati Ligu šampiona!

Loše vesti iz Monte Karla

Do sada je išlo teško, a od sada će još teže biti za srpske klubove da se dokopaju elitnog ranga takmičenja.

Evropska fudbalska unija saopštila je da menja format kvalifikacija za Ligu šampiona od 2018. godine, tako će od njega profitirati samo klubovi iz najjačih liga na svetu, a najveću štetu pretrpeće oni "manji klubovi".

>>> Poznate su grupe Lige šampiona: Barselona je nosilac najatraktivnije, Ludogorec nije loše prošao!

Uefa je u petak održala konferenciju za medije u Monte Karlu na kojoj je objavila da će od 2018. godine preći na novi format takmičenja, tačnije, novi format kvalifikacija prema kojem će manjim klubovima poput Zvezde i Partizana biti puno teže da se kvalifikuju u najjače klupsko takmičenje u svetu.

Ovom promenom Uefa će smanjiti broj klubova u Ligi šampiona iz "manjih liga" kao što je, na primer, Superliga, a povećaće broj učesnika iz najboljih liga Evrope.

Prema novom formatu, četiri kluba iz najbolje četiri države po koeficijentu, ići će direktno u Ligu šampiona.

Države koje su na petom i šestom mestu po rankingu daće po dva direktna mesta u Ligi šampiona, a zemlje od sedme do desete pozicije samo jedno mesto.

Prevedeno, kad se veliki namire, iz ostatka Evrope biće jako teško doći do grupne faze elitnog ranga takmičćenja.

Uefa ovaj potez pravda povećanjem kvaliteta i maksimiziranjem komercijalnog uspeha, međutim to je u isto vreme loša vest, ne samo za srpski fudbal, već i za fudbal u regionu, jer će sada klubovi iz Istočne Evrope imati teži put do Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • STEVA

    26. avgust 2016 | 11:19

    Па и не треба да играмо лигу Шампиона нити лигу Европе,немамо ми тај капацитет нити стручњака,нити клубова,нити играча да би могли да се носимо са нај јачим тимовима у Европи.Мислим да је било доста бламирања Српског фудбала на Европској сцени.Погледај те само ранг листу наших клубова на ранг листи Фифе,то је срамота,а да не причам тек за Репрезентацију то је чиста бламажа и лакрдија треба нас избавити из свих такмичења да нас неби кажњавали без везе а народ Србије плаћа а нема Леба да једе

  • Gile

    26. avgust 2016 | 11:55

    Realno kup šampiona je bio do 92,,93, dok su igrali šampioni država, ovo sada je liga bogatih i to je to, jedan liverpul nije bio prvak od 90 a osvojio ligu šampiona 2005.

  • buki

    26. avgust 2016 | 11:20

    Pa nek uvedu da igraju sam Italijani, Spanci, Englezi i Nemci! Koja je to liga sampiona igra sedmoplasirani iz lige?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA