Hamilton kažnjen 55 mesta?!

Britanac sankcionisan jer je treći put promenio motor u toku sezone

  • 3

Britanac Luis Hamilton počeće narednu trku formule 1, koja se u nedelju vozi u Belgiji na stazi "Spa- Frankošamp", sa poslednje pozicije.

Dvostruki uzastopni šampion kažnjen je zbog toga što je treći put ove sezone promenio motor na svom bolidu, što prema pravilima FIA povlači penale, a u slučaju Hamiltona kazna je pomeranje za 55 mesta na startu naredne trke.

Naravno, u praksi to ne znači isto što i u teoriji, pa će trostruki šampion startovati sa začelja.

U Mercedesu su, naravno, svesno sproveli ovaj plan, s obzirom na to da devet trka pre kraja Britanac "beži" prvom pratiocu Niku Rozbergu 19 poena, a sa novim motorom uvećavaju mu se šanse da prednost zadrži do kraja šampionata.

Hamiltonu je jasno da je ovom kaznom borba za prvo mesto u Belgiji izgubljena, ali veruje da može uzeti neki bod u nedelju.

- Sve je ok, očekujem interesantnu trku. Ući među prvih deset neće biti preterano teško, ali probiti se dotle može biti problem - rekao je Hamilton, koji je pobedio u šest od poslednjih sedam trka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоки

    28. avgust 2016 | 17:58

    Најпрљавији возач новије историје формуле 1.

  • Justice

    28. avgust 2016 | 00:28

    Odičan si . Još da se pomiriš sa Nikol.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA