Sigurni Tipsarević u osmini Rolan Garosa

Tipsarević se prvi put u karijeri domogao osmine finala Rolan Garosa, i to posle pobede nad Francuzom koji ga je na ovom turniru pobedio pre šest godina

  • 0

Dugo će naš drugi teniser pamtiti subotu i 2. jun pošto je prvi put u karijeri uspeo da se domogne osmine finala na Rolan Garosu. Janko Tipsarević je maksimalnim rezultatom 3:0 (6:3, 7:5, 6:4) na tribine poslao domaćeg igrača Žilijena Benetoa.

U sledećoj rundi sa druge strane mreže imaće Španca Nikolasa Almagra. U meču na "Filipu Šatrijeu", Janko se posle šest godine revanširao Benetou za poraz u jedinom do sada odigranom međusobnom duelu. I taj meč je igran u Parizu.

Posle serije propuštenih brejk prilika u prva dva gema na servis rivala, Janko je konačno u šestom gemu slomio servis Benetoa i napravio brejk koji mu je omogućio mirniju završnicu prvog seta.

U drugom setu je viđena još izjednačenija borba. Brejka nije bilo sve do 11. gema kada Janko oduzima servis Francuzu i "lomi" set. Dve trećine posla je završeno, ostalo je da Tipsarević i u trećem delu igre potrvdi kvalitet i prvi out u karijeri dođe do osmine finala pariškog gren slema.

Treći, ispostaviće se i poslednji set bio je, iako to rezultat ne sugeriše, potpuno Jankov. Sa nekoliko as servisa,  a imao ih je ukupno 16, Tipsarević je kontrolisao rezultat do kraja. Poslednja tri gema bila su impresivna,  a pomoć sa tribina, koja je bila koncentrisana na Francuza nije poremetila planove, pa je Janko prvu set-meč loptu iskoristio.

- Prvi put u karijeri u Parizu kao igrač ostajem i druge nedelje. Pobedu nad Francuzom na glavnom terenu doživljavam kao veliki uspeh, a verujem da će duel sa Almagrom biti interesantan. Obojica smo sveži i igramo dobro - rekao je Tipsarević odmah po završetku duela sa Benetoom.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA