Jankova ispovest: Bio sam ljubomoran, jedino me je razumeo Del Potro

Na povratak našeg tenisera na teren znatno je uticao i novi kondicioni trener

  • 1

Janko Tipsarević se plasirao u drugo kolo US Opena savladavši Amerikanca Sema Kverija posle četiri seta, i oduševio javnost, pogotovo srpsku, zbog odlične partije i forme posle teškog perioda povrede i operacija.

Tipsarević uspeo je da iznenadi znatno bolje rangiranog tenisera, 30. na ATP listi, ostvarivši prvu pobedu na gren slemovima posle tri godine.

Janko je sada 250. teniser sveta, a posle utakmice je otvoreno govorio kroz šta je morao da prođe da bi bio na terenu.

- Porodica mi je u tim trenucima mnogo pomogla, a uz moju predivnu ćerku sam mogao da skrenem misli. Bilo je teško, nisam čak želeo ni da gledam tenis ili ostale sportove na TV, jer sam bio ljubomoran na sportiste - priznao je je Tipsarević.

Tokom Vimbldona je trenirao sa Huanom Martinom Del Potrom, a njih dvojica su prošli kroz slične muke.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Jedini aktivni igrač koji je prošao kroz iste probleme kao ja je Huan Martin del Potro. Obojica smo imali po tri operacije i obojci se to dogodilo kada smo igrali sjajan tenis. Mi smo praktično prekidali jedan drugoga svojim utiscima, o trenucima depresije i tuge, jer nikako nismo mogli da vidimo svetlo na kraju tunela - poručio je Janko, koji je pre dve nedelje osvojio čelendžer, što mu je vratilo samopouzdanje.

Kada je u pitanju kretanje na terenu, Tipsarević je radio sa novim kondicionim trenerom.

- To je najveća promena koju osećam u mojoj igri poslednjih nedelja. Nije bilo lako vratiti pokretljivost koju sam imao pre povrede, a velike zasluge za to ima moj novi kondicioni trener Dušan Čovilić. On je profesor biomehanike i zajedno smo radili na nekim posebnim pokretima. Mnogo mi je pomogao da unapredim igru u odbrani, a radimo zajedno samo mesec dana - zaključio je Tipsarević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA