Kolaković: Na kraju smo briljirali!

Selektor srpskih odbojkaša zadovoljan je pobedom nad Južnom Korejom i posebno ističe sjajnu igru u četvrtom setu

  • 0

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je posle pobede protiv Južne Koreje da je zadovoljan igrom iako su igrači u trećem setu izgubili energiju i dozvolili protivniku da priđe na 2:1.

- Igrali smo odgovorno prva dva seta, strpljivo, poen za poen, kao što smo se dogovorili i dobro smo kontrolisali meč. U trećem setu smo izgubli energiju, umorio nas je njihov sistem igre. Pritisli su nas na startu dobrim servisom, ali uspeli smo da se vratimo i na kraju čak briljiramo - rekao je Kolaković.

On je dodao da je nacionalni tim zabeležio važnu pobedu, jer azijske ekipe znaju da budu nezgodne ukoliko nametnu svoj sistem igre.

- Važna pobeda, vrlo lako može da se dođe u problem sa azijskim ekipama ukolikio se uđe u njihov ritam. Idemo dalje, imamo dva dana odmora - poručio je Kolaković.

Srednji bloker Dragan Stanković istakao je važnost maksimalne pobede, jer je Srbija na taj način ostala u vrhu tabele sa selekcijom Australije.

- Južna Koreja pokazala je u Svetskoj ligi da može da bude nezgodan protivnik, juče su odigrali slabije protiv Irana. Protiv ovakve ekipe najbitnije je držati visok nivo prvog napada i dobar taktički servis, imali smo to tokom prva dva seta. U trećem je zatajio prvi napad i teško je bilo stizati četiri-pet poena zaostatka - istakao je Stanković.

Tehničar Vlado Petković očekuje da posle duela sa Kinom na turniru uslede lakši protivnici.

- Azijske ekipa uvek igraju maksimalno, ne predaju se i kad gube 23:14. Međutim, znamo da nas do Londona čeka težak put, jer moramo da pobedimo u svim utakmicama. Ovaj trijumf nam dosta znači, imamo dva dana da se pripremimo za Kinu i Australiju - rekao je Petković.

Na turniru u Tokiju slede dva slobodna dana, a narednu utakmicu najbolji srpski odbojkaši igraju u utorak 5. juna protiv Kine od 9 sati po našem vremenu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA