Reprezentacija Kosova igra kvalifikacije za Mundijal u Albaniji, i to u starom srpskom gradu!

Skadar će biti grad-domaćin nepriznate republike Kosovo u kvalifikacijama za Rusiju 2018. godine

  • 21

Kosovska fudbalska reprezentacija kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji kao domaćin igraće u albanskom Skadru, objavio je premijer Albanije Edi Rama.

Kosovo nema potrebnu infrastrukturu na stadionu u Prištini, a prvi meč kao domaćin dočekaće Hrvatsku 6. oktobra na obnovljenom stadionu "Loro Borići".

>>> Navijači Novog Pazara: Kosovo je pored Srbije!

>>> UEFA zabranila Kosovu da igra u Mitrovici!

- Stadion u Skadru je na novom početku. Nadamo se da će doneti sreću albanskom i kosovskom timu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - napisao je Rama na svom Fejsbuk profilu, a prenosi agencija ATA.

Kosovski savez primljen je u članstvo u UEFA, uprkos kršenju statuta prema kojem zemlje nepriznate od Ujedinjenih nacija ne mogu da uđu u tu organizaciju, što je kasnije otvorilo vrata i u FIFA.

Kosovski fudbaleri zvaničan debi u kvalifikacijama imaće u finskom Turkuu, a u kvalifikacionoj grupi još su Turska, Ukrajina i Island.

Podsetimo, Skadar je svojevvremeno bio prestonica srpske države Duklje u drugoj polovini 10. veka, za vreme vladavine Svetog Jovana Vladimira. Takođe je o Skadru ispevana i narodna srpska pesma ''Zidanje Skadra na Bojani''.

U Skadru i danas živi mnogo Srba, ali su oni primorani da promene prezimena i da uzmu albanska, što možete pročitati u ovom tekstu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MOMO

    1. septembar 2016 | 12:40

    Ima li iko u vladi Srbije da mi objasni ovo stanje sa Kosovom? Jeli naše ili nije?Ako je naše kako to da uopšte imaju reprezentacije?Ako nije naše ili da ratujemo za njega ili svi podnesite ostavke i manite se politike!

  • Kimi

    1. septembar 2016 | 12:58

    Gde ste politicari? Srbi?Dzabe vam eu kada vam se ovako podsmevaju... Sve isti politicari vam uvaljuju u svest KOSOVO...

  • Luna

    1. septembar 2016 | 12:34

    Trt!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA