Španović: Ostvarila sam svoj najveći san

Srpska skakačica u dalj i nova šampionka Dijamantske lige drugim mestom u Cirihu stavila tačku na neverovatnu sezonu

  • 5

Prvo mesto na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, prvo i u Dijamatskoj ligi, bronza na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru - sve to u jednoj godini.

Godini u kojoj je Ivana Španović ostvarila davnašnje snove.

Drugim mestom u Cirihu na završnom turniru Dijamantske lige, iza Britni Riz, Ivana je potvrdila dominaciju u takmičenju o čijem je osvajanju maštala još kada je počela da se bavi atletikom.

Zlatna olimpijska medalja je moj najveći san, ali pobeda u dijamantskoj trci je nešto o čemu sam kao mlada atletičarka maštala i zbog čega sam ponosna. Sve ovo je nestvarno. Kada sam bila klinka, to sam oduvek želela da osvojim - rekla je Ivana kojoj je nedostajalo samo tri centimetra za trijumf u Cirihu.

- Koliko god da sam se psihički spremala, bilo je teško zbog naporne sezone. Trudila sam se da budem najblja danas, imala sam nekoliko dobrih skokova poslednje dve nedelje, ali konkurencija je bila jaka. Tu su bile dvostruka svetska šampionka, olimpijska šampionka...  Na kraju sam vrlo zadovoljna skokom.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA