≫ 

Bivši srpski reprezentativac ispričao da su ga oterali iz FMP-a, jer se radovao koševima Zvezde!

Bio sam tada još pionir i brisao sam parket na finalu FMP- Crvena zvezda 1998. godine. Međutim, pošto sam se radovao koševima Zvezde oteran sam iz kluba. Ali, ubrzo sam se vratio, kaže Bojan Popović

  • 1

Nekadašnji košarkaši reprezentativac Srbije, osvajač srebrne medalje sa Eurobasketa 2009, Bojan Popović (33) ispričao je zanimljivu priču iz svoje karijere.

Popović je ponikao u FMP-u, a kasnije je igrao i za Dinamo Moskva, Unikahu, San Fernando, Crvenu zvezdu itd, ali najzanimljivjua situacija se desila kada je imao 15 godina.

On je za košarkaški portal MVP.RS ispričao kako ga je Nebojša Čović isterao iz FMP-a

- Sa Čovićem je zanimljiva priča. Oduvek sam imao dobru saradnju, još od vremena FMP-a, dok sam bio pionir, pa sve do Crvene zvezde. Pitate se šta je sad tu zanimljivo?

Foto: MNPress Foto: MNPress

- Zanimljivo je da me je oterao iz kluba 1998. godine. Doduše, samo na kratko. Bio sam odabran da, kao pionir FMP-a, brišem parket na utakmici finalne serije plej-ofa između FMP-a i Crvene zvezde.

- Tada čelnog čoveka kluba iz Železnika je prilično razljutilo to što sam skakao i radovao se nakon osvojene titule crveno-belih. Ipak, brzo sam se vratio u klub i do danas imamo zaista dobar odnos - rekao je Popović.

Zanimljivo je da je Popović trebalo da zaigra za Partizan, ali je tu došlo do neočekivanog obrta.

- Ni dan danas ne znam zašto sam dobio otkaz. Prošao sam čitave pripreme, svih 25 dana bio sa timom i na nedelju dana pred početak sezone došlo je do raskida. Nazvao me je menadžer i saopštio da iz kluba žele da raskinu ugovor. Poražavajuće je to što se nikada niko iz Partizana nije udostojio da me pozove i kaže u čemu je bio problem.

- Kad je već sve bilo završeno Vlada Jovanović, tadašnji trener Partizana, me je pozvao i u strahu pričao kako će on dobiti otkaz ako se ne pobede prve dve utakmice u sezoni. Nakon toga su krenule neke priče o mojim povredama.

- Pomalo smešno i dosta neozbiljno. Nisam predugo razmišljao o tome, jer sam znao da problem nije bio u meni. Samo sedam dana kasnije sam dobio ćerkicu i više nisam imao vremena da razmišljam o prekidu saradnje - rekao je Popović za MVP.

Opširniji intervju pročitajte na portalu Mvp.rs

(Telegraf.rs/MVP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gale

    3. septembar 2016 | 13:26

    Evo ja cu ti reci zasto nije doslo do sporazuma sa partizanom,radovao si se kosevima zvezde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA