≫ 

OVO SE RETKO VIĐA: Đokoviću i drugi protivnik predao, Srbin u 4. kolu US Opena (FOTO)

Novak vodio 4:2 u prvom setu kada je Rus Južnji predao meč zbog povrede

  • 4

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u 4. kolo US Opena već posle polovine prvog seta protiv Rusa Mihaila Južnog.

Novak je imao vođstvo od 4:2 kada mu je Rus predao meč zbog bolova u levoj nozi. Zanimljivo, Đoković i prethodno kolo nije igrao protiv Jiržija Veselog koji mu je takođe predao i pre borbe.

Đoković u sledećoj rundi ide na boljeg iz susreta Džona Iznera i Kajla Edmunda.

- Nikada mi se u karijeri nije dogodilo ovako nešto. Dobro sam ušao u meč, a nadam se da će se Miša brzo oporaviti. Pokušavam da izvučem nešto pozitivno iz ovih šest gemova - rekao je Đoković.

Foto: Guliver/Elsa/Getty Images Foto: Guliver/Elsa/Getty Images
Foto: Guliver/Elsa/Getty Images Foto: Guliver/Elsa/Getty Images
Foto: Guliver/Elsa/Getty Images Foto: Guliver/Elsa/Getty Images
Foto: Guliver/Elsa/Getty Images Foto: Guliver/Elsa/Getty Images

Srbin je odlično započeo meč. Bio je siguran na svoj servis, a zatim je uzeo protivnikov za prvi upisan brejk. Da je raspoložen za igru pokazao je i u nastavku kada je odservirao za 3:0, da bi Južni zatim uspeo da se upiše - 3:1.

Srpski as je nastavio sa sjajnim servisima i bez problema je došao do svog četvrtog gema, dok je pre početka šestog usledila pauza. Južni je zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u prednjoj loži, a Đoković je odmah prišao da vidi o čemu se radi. Rus je ležao na terenu sa bolnom grimasom, dok je lekar pokušavao da ga osposobi.

Masaža, steznik oko leve noge i Južni se vratio u igru posle pet minuta pauze. Uspeo je da osvoji gem na svoj servis, a potom je odmahnuo rukom i rekao da ne može.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA