≫ 

Aca Petrović opet o Srbiji: Za sve je kriva trojka Jovića sa centra, ubili smo Boga u Teodosiću

Onda je odlučila ona trica Jovića s centra. I ta nam je pobeda nedostajala kako bismo skinuli pritisak s leđa. Da smo u Kordobi savladali Srbiju, uveren sam da bismo i u Riju svladali istog protivnika, kaže Aca "Trica"

  • 81

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aca Petrović nastaviće da vodi nacionalni tim naših komšija, jer se predomislio nakon što je po završetku Olimpijskih igara i eliminacije od Srbije rekao "moj put je gotov".

>>> BOMBA! Jović sa pola terena pogodio koš Hrvata! (VIDEO)

Posle odmora i nekoliko prespavanih noći, promenio je odluku.

Aca "Trica" je o svom statusu, ali i o usponu hrvatske reprezentativne košarke ovog leta, "hladne glave" pričao za medije u njegovoj domovini.

Naravno, nezaobilazna tema bio je poraz od Srbije u četvrtfinalu Igara u Riju, koji je najteže pao upravo selektoru iako je javnost i sam plasman u Brazil videla kao veliki uspeh posle mnogo "praznih" godina.

- Percepcija nas unutra bila je da možemo. Posebno jer smo krenuli u seriju skidanja velikih "skalpova", iako svesni naših mana. Imali smo Ukića na pleju i igru bez pleja, jer solucija sa Stipčevićem nije prolazila. No znali smo da možemo protiv bilo koga. Da smo se suprotstavili i Amerikancima, mi bismo krenuli u tu utakmicu s nadom da je možemo dobiti - rekao je Petrović i dodao:

- I stoga je taj poraz (od Srbije) teško pao. U prvih 20 minuta mi smo bili besprekorni, bez obzira na pet-šest napadačkih skokova Srbije. Mi smo rešili središnji pik, ubili Boga u Teodosiću i vodili 38:32. Kad bismo sklonili u stranu treću četvrtinu, mi smo u 30 minuta Srbiju dobili 17 razlike!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Petrović ne menja stav kada je u pitanju suđenje protiv Srbije. Tvrdi: Hrvatska je u tom meču oštećena.

- I opet, vraćam se na to, ne kazujući kako smo imali loše suđenje kontra Srbije. No, dve odluke, nepostojeći faul na Raduljici, a zatim i namerni faul Jokića koji se nije sudio. Po pravilima je to nesportska.

>>> Selektor Hrvatske (sada već bivši): Sudije su odlučile ishod meča!

I još nešto o Srbiji...

- Mi smo bili svesni nakon priprema u Kordobi da sa Srbijom možemo, jer smo 38 minuta bili u egalu. Onda je odlučila ona trica Jovića s centra. I ta nam je pobeda nedostajala kako bismo skinuli pritisak s leđa. Da smo u Kordobi savladali Srbiju, uveren sam da bismo i u Riju svladali istog protivnika - tvrdi Petrović.

- Uza sve naše probleme, uz činjenicu da oni imaju tri svetska pleja, mi smo bili tu, korak do. I zato su, konačno, ljudi to prepoznali. Budili su se noću, gledali i nisu imali zamerke. Nama je trebalo više, tri-četiri dana, meni lično i nešto više da racionalizujem što se dogodilo. No kad se setim Igara i Rija, u glavi će mi biti da smo bili u stanju uzeti medalju. Sportski mi je žao, vreme će uraditi svoje, ali ostaće to sve skupa jedno čudo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PetarPan

    3. septembar 2016 | 23:20

    Suština je u tome da ste vi za 3 četvrtine napravili 17 razlike a mi za jednu 20.Doviđenja.

  • Aleksandar

    3. septembar 2016 | 20:37

    Nikada vi Srbiju nećete pobediti niti uzeti medalju na bilo kom takmičenju,veze blage vi nemate vis 38 minuta vodili pa i auto voziš ali dok ima benzina pa onda stane.Srce dečko nemate ni herca ni kockaste loptice.Možete vi da pobedjujete koga hoćete ali se zna ko igra najbolju,najlepšu košarku Srbija.Pozdravio te Sale nacionale.Vodi vodi Sale vodi do medalje

  • DR

    3. septembar 2016 | 19:48

    Uf, kak' je samo pametan, šta bi bilo kad bi bilo!!!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA