≫ 

Košarkaška Srbija čeka sudbonosno "DA" igrača Majamija! (VIDEO)

Stefan Janković, posle razgovora sa savezom zemlje u kojoj je rođen i onim u kojoj je odrastao, u dilemi: Srbija ili Kanada?

  • 39

Srpska košarkaška reprezentacija bi na narednom takmičenju u svom sastavu mogla da ima jedno neočekivano, ali vredno pojačanje.

Reč je o momku za koga je većina nas, ako ćemo iskreno, prvi put čula tek ovog leta kada je potpisao za NBA ligaša Majami Hit.

>>> Novi Srbin u NBA ligi, a za njega verovatno niste ni čuli! (VIDEO)

U pitanju je Stefan Janković, rođen pre 23 godine u Beogradu, vidok 211 cm, koji je odrastao u svojoj drugoj domovini Kanadi.

On bi, ako se odluči za Srbiju, a postoje indicije da hoće, mogao da bude jako važan igrač u mašineriji Aleksandra Đorđevića, jer ima i unutrašnju i spoljnu igru, što je za igrača njegovih gabarita izuzetan kvalitet.

Ali, ni Kanađani ne sede "skrštenih ruku". I oni žele da Janković zaigra za njih, tako da će konačnu odluku imati krilni centar. Evo šta on kaže o tome:

- U kontaktu sam sa oba Saveza, i srpskim i kanadskim. Nisam još odlučio za koga ću igrati u budućnosti - rekao je Janković za list "Sun Sentinel".

- Bilo je interesovanja sa obe strane, ali zbog letnje lige (sa Majamijem), nisam uspeo da se odazovem pozivima Srbije i Kanade i odigram neki meč. Jednostavno nisam stigao.

Srbija je kao zemlja rođenja, naravno, bliža Stefanovom srcu, ali ne samo zbog toga.

Janković je, kaže, sa pažnjom pratio igre našeg nacionalnog tima u Riju i ono što je video ga je potpuno oduševilo. Verujemo, i olakašalo mu budući izbor.

- Gledanje Srbije na Olimpijskim igrama je bio zaista sjajan osećaj. Velika je stvar igrati finale sa Sjedinjenim Državama. Ali i na poslednjih nekoliko takmičenja (misli na Mondijal) bili smo u finalu protiv njih - kaže Stefan.

"Mi" koje koristi kada priča o Srbiji je očigledan znak da Srbiju oseća kao svoju zemlju.

Pa, ipak...

- Nisam još odlučio za koga ću igrati - ostavlja dilemu srpski košarkaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markoc

    4. septembar 2016 | 15:44

    Ako se nekon predomislja dal da igra za Srbiju, onda nam ni ne treba. Moje misljenje

  • Zak

    4. septembar 2016 | 18:03

    I ja ti kazem isto poslusaj svoje srce cetrdeset i dve godine sam van svoje zemlje ali sam uvek ostao srbin i uvek me raduje kada vidim nase sportiste da se odluce da igraju bas za Srbiju,

  • Potporucnik-rezervni

    4. septembar 2016 | 17:18

    Poslusaj svoje srce sinko. I ja sam... Poreklom sam iz Srbije ali ne živim dugo u svojoj zemlji. Vratio sam se i odslužio vojsku i dobio cin rezervnog oficira. Spreman uvek za svoju zemlju iako joj ne doprinosim trenutno nista... Ako imas srpsko srce onda znam sta ces izabrati. Ponosito je srpsko srce, koliko god mali bili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA