≫ 

Bolivija slavi Pabla Eskobara!

Ne, ne onog Pabla Eskobara. Ovaj je strah i trepet samo za protivničke odbrane i čuvare mreže

  • 0

Na pomen imena Pablo Eskobar, svima, ali doslovce svima, prva asocijacija je jedan od najvećih narko bosova svih vremena. Znate ga, Kolumbijac. Narkotrafikant. Brkovi. Tone i tone kokaina.

Ali, manje je poznato da i Bolivija ima svog slavnog Pabla Eskobara. I on ne usrećuje milione ljudi tovarima belog praha, već - golovima.

I to jako važnim golovima.

Pablo Daniel Eskobar Oliveti je puno ime momka rođenog pre 38 godina u Paragvaju, koji je u nekom trenutku svoje karijere, dogodilo se to 2008. godine, odlučio da dobije bolivijski pasoš i zaigra za reprezentaciju svoje druge domovine gde ima status superzvezde.

Eskobar je nedavno, po ko zna koji put, bacio bolivijski narod, onaj kome je fudbal važan koliko i sam život, u stanje euforije, postigavši jedan od dva gola u pobedi nad Peruom, veoma važnom ka još jednom pokušaju proboja na Mundijal.

Iako u poznim igračkim godinama, Pablo Eskobar, član bolivijskog kluba "The Strongest" već osam godina, uz jedan prekid, i dalje je neko na koga se može osloniti nacionalni tim.

Ali, put do slave bio je trnovit za njega iz prostog razloga jer je trebalo mnogo truda i muke uložiti i naterati ljude da ga prepozaju kao odličnog fudbalera, a ne kao osobu koja se zove isto kao kralj kokaina.

- Uvek se nasmejem kada me povezuju sa osobom sa kojom nemam nikakve veze. Saigrači i svi u timu se šale sa mnom na taj račun, čak me u klubu zovu "El Patron", ali ja sam daleko od svih tih stvari. Sve što mi kažu, prihvatam kao šalu - kaže ovaj Paragvajac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA