Austrijanci prvi do bodova u grupi u kojoj je Srbija

Gosti lako poveli, pa jedva odbranili prednost u Tbilisiju

  • 1

Kvalifikacije za Svertsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine zvanično su počele i u grupi D, u kojoj je i nacionalni tim Srbije.

U Tbilisiju, na stadionu "Boris Paičadze", reprezentacija Austrije savladala je Gruziju rezultatom 2:1 (2:0) i tako došla do prve "trojke" u borbi za plasman na prvenstvo sveta.

Strelci za goste bili su Martin Hintereger i Marek Janko, obojica u prvom poluvremenu, u kome su Austrijanci bolju, kreativniju i konkretniju igru uspeli da materijalizuju sigurnim vođstvom, međutim u nastavku su uz mnogo problema sačuvali tu prednost.

Gruzini su u nastavku zaigrali daleko bolje, agresivnije, nisu se predavali i takav pristup im se isplatio u 78. minutu, kada je Jano ananidze savladao Almera i uveo meč u vrlo neizvesnu završnicu.

Do kraja, Gruzini su imali još jednu veliku šansu, u kojoj nisu imali sreće, jer je defanzivac gostiju na gol liniji zaustavio pokušaj Gurama Kašije.

Austrija naredni meč igra protiv Velsa, a Gruzine čeka gostovanje u Irskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko i Milivoje Novakovic

    5. septembar 2016 | 22:09

    Dva najkvalitetnija napadaca veterana koja igraju u Evropi svim srcem ne racunam Juznu Ameriku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA