FMP blizu igranja u Evrokupu!

Klub iz Železnika ušao u kandidaturu za još ri kluba za popunu mesta u Evrokupu

  • 1

Košarkaški klub FMP saopštio je da su šanse da nastupe u Evrokupu povećanje posle obaveštenja od strane čelnika ovog takmičenja.

>>> FMP PORUČIO: Naš nastup u Evrokupu nema nikakve veze sa neigranjem jednog drugog kluba

Klub iz Železnika je izdao saopštenje povodom novih okolnosti koje prenosimo u celini

"Kandidatura KK FMP za učešće u Evrokupu u takmičarskoj sezoni 2016-2017 potvrđena je i formalno u sredu od strane čelnika tog takmičenja.

KK FMP obavešten je da se nalazi u najužoj grupi klubova kandidata koji treba da popune tri upražnjena mesta za takmičenje u Evrokupu u takmičarskoj sezoni 2016-2017, a nakon odustajanja grčkog AEK-a, poljske Zijelone Gore i ruskog Volgograda.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U telefonskom razgovoru sa vodećim ljudima Evrokupa, pored usaglašavanja više tehničkih detalja (hala, smeštajni kapaciteti za protivničke ekipe i sudije, saobraćajne veze...) KK FMP je još jednom potvrdio svoju rešenost da igra to takmičenje, jer svoj nastup vidi kao veliko priznanje za klub, i srpsku košarku.

Moramo da zaključimo nakon razgovora sa čelnicima Evrokupa, da je prava šteta što srpska košarka u sezoni 2016-2017 neće imati dva predstavnika u Evrokupu, što je oćigledno bilo moguće, ali odgovor na to pitanje za sada neće davati FMP, već oni koji pokušavaju da dezinformišu košarkašku javnost Srbije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Naš klub je istovremeno saznao i ko su ostali klubovi koji su se kandidovali za tri upražnjena mesta u ovogodišnjem Evrokupu. Konkurencija je koliko smo informisani izuzetno jaka, tako da će konačnu odluku doneti Evrokup u narednom periodu.

KK FMP održaće u sredu u popodnevnim časovima i sastanak UO u prisustvu Predsednika i potpredsednika Skupštine kluba, kao i direktora kluba, na kome će analizirati najnoviju situaciju, ali i skladu sa aktima kluba, statuta KSS, kao i međunarodnim pravom, imajući u vidu presude suda u Minhenu i Jerusalimu, kako bi se klub pripremio za zaštitu svojih prava'', navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA