Španac ispao iz trke za predsednika UEFA: Srbija je i dalje uz Čeferina, Englezi nisu!

Novi predsednik UEFA biće izabran 14. septembra na Kongresu u Atini

  • 0

Prvi čovek Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Anhel Marija Viljar saopštio je da odustaje od trke za predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA).

Posle njegovog povlačenja, trka za naslednika Mišela Platinija vodiće se u dvoje - između favorita Slovenca Aleksandera Čeferina i Mihaela van Praga iz Holandije.

- Podneo sam kandidaturu sa visokim ambicijama i napretku fudbala. Od prezentovanja projekta dobio sam veliku podršku iz Španije, ali posle dugog razmišljanja odlučio sam da se povučem. Verujem da će UEFA u budućnosti postignuti sve ciljeve - objavio je Viljar na sajtu RFEF.

Novi predsednik UEFA biće izabran 14. septembra na Kongresu u Atini, a Englezi su u međuvremenu otkrili koga podržavaju.

- Van Prag će pokazati čvrstu ulogu u vođenju UEFA. On je dokazan, ima veliko iskustvo i verujemo da možemo da unapredi UEFA - rekao je potpredsednik FA Dejvid Gil, a prenosi BBC.

I pored podrške Engleske, prvi favorit je Čeferin jer se veruje da ima sigurne glasove čak 30 Saveza iz Evrope, među kojima i Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA