Ponosno raširio rusku zastavu na ceremoniji - i ekspresno je izbačen sa Igara u Riju! (FOTO)

Moskva ga slavi, ali je Međunarodni paraolimpijski komitet bio brutalan...

  • 5

Svečana ceremonija povodom otvaranja Paraolimopijskih igara održana je sinoć u Rio de Žaneiru, a učestvovaće 6.315 sportista.

Već na ceremoniji desila se situacija zbog koje je Međunarodni paraolimpijski komitet reagovao i oduzeo akreditaciju i pravo jednom Belorusu da boravi u Riju sa sportistima iz njegove zemlje.

U delegaciji Belorusije je jedan od čelnika tog saveza Andrej Fomočkin raširio zastvu Rusije kao znak podrške paraolimpijcima iz te zemlje, kojima je zabranjeno da zbog dopinga učestvuju u RIju.

Belorusku zastavu je tokom defilea nosio atletičar Aliksandr Triputs, a potez direktora Beloruskog olimpijskog trening centra izazvao je oduševljenje u Moskvi.

- Fomočkin je naš junak. Hvala našim beloruskim prijateljima na podršci koju su nam pružili - poručio je predsednik Ruskog paraolimpijskog komiteta Vladimir Lukin.

I ministarstvo spoljnih poslova Belorusije se odazvalo po ovom pitanju.

- Ne vidimo ništa loše u tom potezu. Fomočkin je uradio pravu stvaar - rekao je sekretar ministarstva Dmitri Mirončik.

Nakon što je kompletan paraolimpijski tim izbačen sa POI, u Moskvi su organizovane njihove Igre. Svečanost otvaranja je održana u moskovskoj Gradskoj skupštini istog dana kada je u Riju održano svečano otvaranje Igara.

Na ruskim Igrama, koje će trajati do 10. septembra nastupiće 250 sportista s invaliditetom, a pobednici će dobiti nagrade kao da su osvojili medalje u Riju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA