Novakove izjave ohrabruju pred duel sa Monfisom, a naročito procena kladionica!

Najbolji teniser sveta ističe da mu je prijalo što nije mnogo vremena proveo na terenu do polufinala i spreman je čak i za maratonski duel sa Francuzom

  • 1

Novak Đoković će u petak od 21.00 igrati za novo finale US opena, gde brani titulu. Protivnik mu je Francuz Gael Monfis, koga je do sada pobeđivao 12 puta u isto toliko susreta u karijeri.

Najbolji teniser sveta je uoči poslednjeg Gren slem turnira imao problema sa povredom, a poteškoće je osetio i tokom turnira u pojedinim mečevima. Ipak, rekordno brzo je stigao do polufinala, pošto su mu čak tri protivnika predala meč, pa je znatno manje energije potrošio na putu do same završnice.

>>> Ono što je Novak rekao o svom rivalu Monfisu retko se može čuti! Niko nikada nije ispao takav šmeker!

>>> Đoković napravio šou u studiju kada je ispričao kako se tuširao s Monfisom (VIDEO)

Novak pred duel sa Monfisom ističe da mu je to pogodovalo da odmori telo i da je veoma blizu dobre forme.

- Ako uzmem u obzir fizičke poteškoće koje sam imao u prethodnom periodu, u drugom delu sezone, ovo je zapravo scenario koji sam priželjkivao. Dobio sam dosta slobodnih dana da oporavim telo. Trenutno sam u situaciji u kojoj sam želeo da budem. Veoma sam blizu dobre forme - poručio je najbolji teniser sveta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Đoković takođe veruje da je spreman i za eventualni maratonski duel sa Francuzom.

- Neću trenirati po tri-četiri sata samo da bih "simulirao" potencijalni scenario u kome moram da igram peti set. Biću spreman i za tu situaciju. Trudio sam se da zadržim istu rutinu koju sam imao do sada. U ovoj fazi turnira, najvažnije je da igrač zadrži svežinu uma i tela, da ima dovoljne zalihe energije i snage - zaključio je Đoković.

Inače, kladionice su uverene u pobedu Đokovića, na koga je kvota 1.10, dok je na Monfisa čak 6.5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA