Platini bi se kladio na Špance i Nemce

Prvi čovek UEFA smatra da je vreme da i Holanđani naprave konačan iskorak, dok u Engleze ne veruje zbog suspenzije Vejna Runija

  • 0

Trostruki najbolji fudbaler Evrope i aktuelni predsednik UEFA Mišel Platini vidi Španiju i Nemačku kao glavne kandidate za osvajanje Evropskog šampionata u Poljskoj i Ukrajini.

- Kada govorim o favoritima, uvek pravim razliku između reprezentacija koje mogu otići do kraja i onih koje će biti teško pobediti. U prvu kategoriju ubrajam Španiju i Nemačku, a praktično sve ostale u drugu, jer ne smemo da zaboravimo šta se dogodilo 2004. godine, kada je Grčka postala prvak. Španija je prepuna iskustva i žele da odbrane titulu dok još imaju ovu neverovatnu generaciju igrača. Nemačka je nešto mlađa, ali izrazito željna i gladna velikog uspeha. Evidentno je to da ove dve reprezentacije poseduju nešto posebno - izjavio je Platini.

On je u krug favorita dodao i Holanđane, koji su na prethodnom svetskom prvenstvu stigli do finala...

- Mislim da je vreme da Holanđani učine taj konačni iskorak, jer imaju odličnu generaciju koja je dugo na okupu. Što se Engleske tiče, izostanak Runija je veći problem nego iznenadni odlazak Fabija Kapela, jer je napadač Mančester junajteda jedan od najboljih fudbalera sveta - poručio je Platini.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA