≫ 

Partizan za 2 minuta presudio Borcu, domaćin skoro čitav meč igrao sa igračem manje (VIDEO)

Sjajna uvertira crno-belih pred večiti derbi sa Zvezdom i pobeda u Čačku rezultatom 2:0

  • 23

Borac je pao za samo dva minuta, a Partizan je nastavio poterzu za Crvenom zvezdom! Posle gostovanja u Čačku, crno-beli će u pozitivnoj atmosferi dočekati 152. večliti derbi narednog vikenda - 2:0 (2:0).

Jednostavno, Borac nije mogao da se suprostavi gostima iz Beograda sa igračem manje bez kog su igrali od 18. minuta, a Nemanja Miletić i Nemanja Mihajlović su brojčani višak naplatili u finišu prvog poluvremena.

FK BORAC - FK PARTIZAN 0:2

(Miletić 38, Mihajlović 40)

Borac: Aleksić, Tanasin, Maslać, Drašković, Obradović, Bogdanović, Delić (Marčić 60) Stanković (Krstić 24), Zoćević (Balde 86), Sajčić, Tijago Galvao.

Klupa: Mišić, Propadalo, Savić, Mihajlović.

Partizan: Kljajić, Vulićević, Milenković, Balažic, Miletić, Jevtović, Mihajlović (Janković 62), Marjanović (Ilić 64), Leonardo, Đurđević, Božinov (Vlahović 85)

Klupa: Stevanović, Radin, Stevanović, Đurđić.

Levi bek Partizana se upisao u strelce u 38. minutu i to je bio njegov prvi gol u crno-belom dresu. Asistirao mu je Jevtović glavom, posle centrašuta Marjanovića sa desne strane. Radost gostujućih navijača se nije ni stišala, a na semaforu je stajalo 0:2. Mihajlović je iskoristio kiks Zoćevića, predriblao Aleksića i uz pomoć stative ubacio loptu u praznu mrežu.

Međutim, pre tih brzih golova ništa nismo videli od Partizana. Vicešampion bukvalno nije šutnuo u okvir gola i to su bile jedine dve prave šanse. Za pobedu svakako dovoljne.

Veliki broj grešaka viđen je u uvodnom delu utakmice kada je Borac donekle i imao loptu u nogama, ali drugi žuti karton Marija Maslaća samo je značio da će Zebre biti preokupirane u branjenju svog gola. Kao što rezultat kaže, nije im uspelo.

Prilika Božinova u 26. i šut Đurđevića u 44. minutu jedino je što možemo da izdvojiomo iz prvog poluvremena, ne računajući te pomenute golove. Ni drugih 45 minuta nisu doneli neki pomak u igri oba tima. Đurđević je ponovo bio taj koji je najviše pripretio, ali je njegov šut sa pet metara glavom odbranio Aleksić.

Borac nije imao snage da napadne, a Partizan se nije ni trudio, tako da i ne čudi što fudbal nije bio prisutan na terenu kraj Moravice.Publiku je razgalio jedino Božinov u 79. minutu kada je postigao gol, ali je opravdano poništen zbog ofsajda.

Trener crno-belih Marko Nikolić je u drugom poluvremenu dao priliku i Marku Jankoviću, a vredi pomenuti da su Jevtović i Marjanović ostavili solidan utisak i tako se preporučili za startnih 11 protiv Zvezde. Mada, jevtoviću je najveći problem što se u tim, posle suspenzije, vraća Everton.

Partizan je ovom pobedom stigao do 13. boda i 5. mesta na tabeli. Ipak, za najtrofejnijim srpskim klubom i dalje zaostaju devet bodova. Već narednog vikenda u Humskoj (subota 18.00) i jedni i drugi će imati priliku da promene bodovnu razliku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    11. septembar 2016 | 20:58

    Idemo bree

  • Mare

    11. septembar 2016 | 23:53

    Al ovi zvezdasi su genijalni svega mi. Dice se nekim velikim srpstvom, a tačno vole Srbiju koliko i Siptari. Smeta vam Partizan jer u nazivu ima pridev Jugoslovenski. A gde je Zvezda osnovana majke vam rodjene i ko je Zvezdu osnovao?! Isto ste osnovani u Jugoslaviji i isto su vas komunisti osnovali. Lično se ponosim sto sam navijač Partizana, kluba koji su osnovali najbolji partizanski Generali i istaknuti borci protiv fašizma, a vi "Delije" se zapitajte kakve poruke saljete isticanjem barjaka sa likom Draze Mihajlovića. Znam da ce sad biti komentara tipa " komunjaro" i tome slično, ali to sto ja imam takvo opredeljenje ne znaci da ne volim Srbiju. Bas naprotiv, Srbija je moja otadžbina i Kosmet moja sveta zemlja. I neću da dozvolim da nipodastavate osećaj patriotizma kod navijača Partizana jer ste vi kao neki samozvani branioci srpstva.

  • Vladeta

    11. septembar 2016 | 20:58

    Koji derbi pa patlidzan ce biti pometen taman za dva minuta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA