≫ 

KREĆE LIGA ŠAMPIONA: Derbi na Parku Prinčeva, Mažić na centru u Lisabonu!

Sve mečeve ćete moći da pratite uživo i na našem portalu

  • 1

Nova sezona fudbalske Lige šampiona, 25. po redu, a ukupno 62, ukoliko se uzme u obzir i nekadašnji Kup šampiona počinje danas, a za najprestižniji klupski trofej na planeti boriće se 32 tima.

Titulu brani Real Madrid, a prve večeri u centru pažnje biće gostovanje Arsenala na Parku Prinčeva Pari Sen Žermenu, duel Barselone i Seltika na Kamp Nou, mečevi Mancester Siti - Borusija Menhengladbah i PSV - Atletiko Madrid, a za srpske ljubitelje fudbala odmeravanje snaga Benfike i Bešiktaša sa Miloradom Mažićem u ulozi glavnog sudije.

Novi trener PSŽ-a Unaj Emeri prvi put u karijeri predvodiće Parižane u elitnom takmičenju, dok sa druge strane Arsen Venger započinje 19. uzastopnu sezonu u Ligi šampiona sa Arsenalom.

- Bilo bi lepo da startujemo pobedom. Arsenal ima jak tim, dosta iskustva u ovom takmicenju, ali verujem da možemo do pobede - izjavio je Emeri.

Istovremeno, Barselona će na Kamp Nou, posle šokantnog poraza od Alavesa, dočekati Seltik, koji je na krilima ubedljive pobede u derbiju protiv Rendžersa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Liga šampiona je takmičenje gde se greške skupo plaćaju i od pocetka želimo da krenemo na najbolji način. Naše ambicije su uvek maksimalne - rekao je trener Katalonaca Luis Enrike.

Pep Gvardiola će protiv Menhenhladbaha pokušati da zabeleži i sedmu uzastopnu pobedu od pocetka sezone, a ekipa će, za razliku od derbija sa Junajtedom, biti jača za prvog strelca Serhija Aguera.

Debitant Rostov gostuje Bajernu, na čijoj klupi će prvi put u Ligi šampiona sedeti Kartlo Anćeloti, trostruki osvajač trofeja kao trener (dva puta sa Milanom i jednom sa Realom).

Konačno, aktuelni vicešampion Atletiko Madrid gostuje u Ajndhovenu, protiv PSV-a, koga je prošle sezone eliminisao u osmini finala, tek posle izvođenja penala.

Raspored:

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

A grupa (20.45): Bazel - Ludogorec, PSŽ - Arsenal

B grupa (20.45): Benfika - Bešiktaš, Dinamo Kijev - Napoli

C grupa (20.45): Barselona - Seltik, Mancester Siti - Borusija Menhengladbah

D grupa (20.45): Bajern - Rostov, PSV - Atletiko Madrid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA