≫ 

VK Partizan se ogradio od izjave SVOG trenera povodom napada u Zagrebu!

Vaterpolo klub Partizan se ograđuje od nekih stavova koje je izneo koordinator mlađih selekcija prof. Bratuša. Pre svega u delu minimalizacije onoga što se desilo, jer je svaki napad na sportiste, bili maloletni ili punoletni, više nego užasan čin, poručio je Aleksandar Šoštar

  • 1

Vaterpolo klub Partizan ogradio se od izjava koordinatora mlađih kategorija Zorana Bratuše, koji je ocenio da napad na mlade vaterpoliste crno-belih u Zagrebu nije bio tako veliki kao što su neki mediji predstavili i da je nešto slično moglo da se dogodi bilo gde u regionu, pa i u Beogradu.

- Vaterpolo klub Partizan se ograđuje od nekih stavova koje je izneo koordinator mlađih selekcija prof. Bratuša. Pre svega u delu minimalizacije onoga što se desilo, jer je svaki napad na sportiste, bili maloletni ili punoletni, više nego užasan čin. Sigurno ne edukativan jer ne postoje "male batine" i "velike" batine. Zatim, sigurno ne možemo da prihvatimo poistovećivanje Beograda i Zagreba kada su u pitanju lična bezbednost sportista jer u Beogradu se takve stvari ne događaju, pogotovo ne nad mladim sportistima - rekao je predsednik crno-belih Aleksandar Šoštar u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

>>> VK Partizan: Ostajemo u Zagrebu uprkos napadu

Prema njegovim rečima, klub će u narednim danima preduzeti sve neophodne radnje da se utvrdi da li je bilo i bezbednosnih propusta u radu odgovornih za tu selekciju igrača.

- Mi sigurno nećemo stati i u saradnji sa našom državom tražićemo da se dođe do pune istine i da se odgovorni kazne. Dok nadležni organi ne utvrde istinu , mi se kao klub nećemo više oglašavati povodom ovog pitanja - poručio je Šoštar.

Grupa huligana napala je petoricu mladih vaterpolista Partizana u četvrtak uvece u Zagrebu, kada šu se vraćali u hotel iz "Mekdonaldsa".

- Iz grupe od dvadesetak navijača izašlo je njih nekoliko, počeli su da udaraju naše igrače, ali samo je jedan dobio težu povredu od udarca u šaku. Nije bilo udaranja šipkama, bakljama. Tačno je da su navijači palili baklje, ali samo da bi uplašili decu - izjavio je juce Bratuša.

>>> SKANDAL: Srpski vaterpolisti šipkama napadnuti u Zagrebu, jednom slomljen prst!

Kako je naveo, situacija se, na sreću, brzo smirila.

- Grupi je prišao krupniji čovek, iz gužve izvukao dvojicu igrača Partizana i ispratio ih do hotela. Ubrzo je došla policija, hitna pomoć, dvojica dečaka su otišli u bolnicu gde je jednom ustanovljen prelom šake i samo on više nije igrao na turniru. Ostali su nastavili takmičenje - istakao je Bratuša i dodao da je dolazak roditelja u Zagreb, na finale, bio ranije planiran i da su oni tek tada saznali za incident jer deca nisu htela da dižu paniku.

Partizan je, još u saopštenju u subotu, naglasio da će na svaki način zaštititi svoje vaterpoliste.

- Ne opdavdavam napad na naše igrače, ali nažalost, to je moglo da nam se desi i negde drugde, ne samo u Zagrebu. Ovo je problem socijalnih, navijačkih grupa, koji imaju sve zemlje u regionu. To vece navijači su se okupljali u gradu, Dinamo je igrao utakmicu, a mi to nismo iznali", poručio je Bratuša.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA