• 0

Španovićeva na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada: Želim zlato na SP i u Tokiju (FOTO)

Najbolja atletičarka Srbije kod Miloša Vučevića

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je u Gradskoj kući primio atletičarku Ivanu Španović i njenog trenera gorana Obradovića i čestitao im na sjajnim rezultatima koje su ostvarili tokom 2016. godine.
Vučević je, obraćajući se novinarima, rekao da je što se tiče Ivaninih rezultata sve već rečeno i mnogo puta ponovljeno i da on jedino može da kaže "Bravo Ivana", a neka ona bira da li je kraljica, carica ili princeza srpske atletike.

- Za nas u Srbiji, u Novom Sadu njeni skokovi od sedam metara i više su skokovi od sedam milja. To je putokaz za mlade, za sve one koji veruju u prave vrednosti i koji se bore za bolju Srbiju. Hvala Ivani i njenom timu na velikim uspesima i divnim trenucima koje su nam omogućili. Novi Sad se trudi da pomogne koliko može, kako bi joj makar malo olakšali proces treniranja - rekao je Vučević i dodao da je velika stvar imati za sugrađane sportistkinju kakva je Ivanu Španovic i trenera kao što je Goran Obradović.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


Španovićeva je izjavila da i sa ove vremenske dinstance od završetka Olimpijskih igara i dalje postoji mali žal zbog nastupa u Riju, jer, kako je kazala, bila je jako blizu da osvoji zlato.
Međutim, istakla je i da ima dosta razloga za zadovoljstvo jer je godinu zaokružila sa zlatom na Evropskom prvenstvu, srebrom na Svetskom, bronzom na Olimpijadi, i trofejem Dijamantske lige, po čemu je 2016. godina najuspešnija u njenoj dosadašnjoj karijeri.

- Karijeru želim da zaokružim osvajanjem zlatne medalju na Svetskom prvenstvu i na Olimpijadi u Tokiju i da potvrdim da sam među najboljima. Osvajanje Dijamantske lige za mene je potvrda da nisam bila najbolja samo na jednom takmičenju vecg na sedam, i to pokazuje koliko smo se spremali ove godine i koliko ima prostora za napredak - rekla je Španović.
Njen trener Goran Obradović je potvrdio da je, sa četiri osvojena trofeja, ovo Ivanina najuspešnija sezona u dosadašnjoj karijeri.
- Sada nam preostaje da se odmorimo, a onda dobro pripremimo za Evropsko prvenstvo u dvorani koje će biti održano u Beogradu u martu, a namera je da lični rekord podignemo za još koji santimetar", rekao je Obradović, dodajući da je Ivana na Olimpijskim igrama u Riju bila spremna za skok od oko 7 metara i 20 centimetara, ali da nije imala sreće da "maksimalno uđe na dasku - odnosno, prestupila je za samo jedan centimetar prilikom skoka koji bi joj obezbedio zlatnu medalju.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


(Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima