Jovanović: Želimo titulu, ako nam omoguće

  • 0

Sve je spremno za start finala košarkaške Superlige u kojem igraju večiti rivali. Serija od maksimalno pet utakmica počinje u utorak (20 sati). Košarkaši Partizana i ovaj put su favoriti, ali je jasno da ovo nije sastav kao neki iz prethodnih godina.

Oslabljeni neigranjem Raška Katića izabranici trenera Vlade Jovanovića, možda su i izgubili prednost koja je uticala da u pet ovosezonskih mečeva sa Crvenom zvezdom slave u svih pet.

- Mislim da nas očekuje jako naporna i teška serija u finalu srpskog prvenstva. Zvezda je zasluženo došla do finala kao i mi. Ulaskom u finale ostvarili smo deo ambicija, ali je normalno da se nećemo zaustaviti na tome. U seriju ulazimo sa donekle promenjenim igračkim kadrom, iz poznatih razloga vezanih za Raška Katića, koji zbog virusa koji se pojavio, mora da uzima jake antibiotike i njie u stanju da nastavi prvenstvo. U ovoj činjenici nećemo tražiti nikakvu alibi varijantu. Svi igrači koji budu izašli na teren u utorak i u narednim utakmicama, moraće da podele i zaduženja i odgovornosti i da urade posao kao da niko ne nedostaje - istakao je trener aktuelnog šampiona Vladimir Jovanović.

Bez previše analiziranja igre crveno-belih Jovanović nije mogao a da ne spomene pet pobeda u sezoni koja se bliži kraju.

- Mislim da 5:0 ili 0:5, u zavisnosti ko sa koje strane gleda, znači dosta. Ali mi ćemo u svakom trenutku razmišljati kao da ni jedna pre toga nije bila. Znamo da se glad povećava kod njih i sigurno je da im neće nedostajati motivacije. Nama neće skor od pet pobeda biti faktor koji može da nas poremeti, u smislu da ćemo ući sa slabijom motivacijom ili smatrati Zvezdu kao ekipu koju smo pet puta dobili, pa sa nedovoljnom angažovanošću ući u sledeću utakmicu. Motivacija će i zbog finala i zbog susreta sa Zvezdom biti na maksimumu i tako se i spremamo već šest- sedam dana. Dolaskom u finale rekli smo svoje i sada hoćemo da se popnemo na najviši stepenik, ukoliko nam to bude omogućeno - dodao je Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA