Čeferin potvrdio koju funkciju će Stanković dobiti u UEFA, ali i otkrio plan regionalne lige!

Slovenac održao prvu konferenciju kao prvi čovek UEFA

  • 3

Novi predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin potvrdio je da će Dejan Stanković, rekorder po broju utakmica za Srbiju, imati ulogu njegovog savetnika.

Time je definitivno odbačena tvrdnja da će Stanković možda biti i potpredsednik UEFA.

- Možemo da se takmičimo protiv FIFA. Infantino za savetnika ima Zvonimira Bobana, a ja Stankovića - rekao je Čeferin na konferenciji za medije u slovenačkoj Kući fudbala na Brdu kod Kranja, prvoj kao predsednik UEFA.

Čeferin je takođe istakao da bi bilo dobro formirati regionalne lige u kojima bi nastupali klubovi koji budu eliminisani iz evropskih takmičenja pre Nove godine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- O tome smo dugo vremena razgovarali pre izbora. Ideja je da takvi događaji ne bi zamenili nacionalne lige, jer bi to značilo smrt za države kao što su Slovenija, Hrvatska i Škotska. U prvom planu je interes država poput Škotske, Irske i Belgije, onih država koji imaju malo manje lige - rekao je Čeferin.

On je kazao da bi takve lige trebalo da budu pod okriljem UEFA.

- Ideja je da bi se te utakmice igrale sledeće godine, ali bi igrale ekipe koje ne igraju u evropskim takmičenjima. Utakmice bi se igrale utorkom, sredom i četvrtkom, a nagrada bi bila učešće u Ligi šampiona ili Ligi Evropa. Klubovi bi onda imali interese da nastupaju - kazao je Čeferin.

Foto: Guliver/Milos Bicanski/Getty Images Foto: Guliver/Milos Bicanski/Getty Images

Prvi čovek UEFA rekao je da su reforme Lige šampiona sprovedene krajem avgusta "korak u pogrešnom smeru", jer, kako je ocenio, stvara se "zatvoreni sistem takmičenja".

- Liga šampiona ne sme da nastavi u ovom smeru, jer će dovesti do toga da će samo klubovi iz određenih država moći da nastupaju - rekao je Čeferin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile zemljoradnja

    16. septembar 2016 | 18:53

    momci u crvenim gaćama na sve to kažu UEFA MAFIA

  • T

    16. septembar 2016 | 20:18

    Šta imamo danas?Buducbost,Cedevita,Zvezda,Mega u košarci.A imali smo i Fmp, Partizan i Olimpiju.Pokazivali su se u najboljem svetlu u Evropi.Šta imamo od fudbala?Dinamo,tu i tamo Maribor.Aba je spasla ovdašnje timove...Zato jedino i kažem da valja napraviti regionalnu ligu.

  • Ispeci pa reci

    19. septembar 2016 | 00:40

    Ooooo uefa mafija uefa mafija KOSOVO JE SRBIJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA