STOP ZA SPORT: Najstariji sportski list na Balkanu više ne izlazi na trafike!

Tužna sudbina novina koje su 70 godina krasile trafike

  • 4

Dnevni list ''Sport'' je prestao da izlazi na trafike, posle 70 godina duge tradicije!

Kako Večernje novosti prenose, ovim potezom firma "Beoton R" d. o. o. iz Bora, prekršila je obaveze iz ugovora koji je sklopljen prilikom preuzimanja renomiranog lista od Kompanije "Novosti" - da će se štampanje nastaviti narednih pet godina i da neće biti otpuštanja radnika sledeće dve godine.

Ovo je samo kap koja je prelila čašu nezadvoljstva i sukoba koje su radnici ovog lista imali sa vlasnikom Sašom Mirkovićem. Plate su kasnile, a ređali su se i otkazi. Najveća kriza je bila 29. jula 2016. kada su se novinari zaključali u redakciju. Izašli su tek nakon obećanja da će se susresti sa Mirkovićem, ali to se nije desilo.

Povodom novonastale situacije saopštenjem je reagovao i Sindikat novinara "Sporta".

- Prethodnih meseci zarada nam je isplaćivana bez naknade troškova za prevoz, posle je izostalo i plaćanje zarade i doprinosa za socijalno osiguranje. Na kraju su izmišljeni disciplinski razlozi za otpuštanje svih zaposlenih, osim četvoro koji su poverovali bajkama Saše Mirkovića i nastavili da rade, da bi danas i oni ostali bez posla - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA