"Gasprom" među sponzorima Lige šampiona

Predsednik ruskog naftnog giganta Aleksej Miler nagovestio mogućnost da bude zamenjen jedan od šest postojećih mecena

  • 0

„Gasprom“ može da postane sponzor Lige šampiona u fudbalu. To je nagovestio predsednik ruskog naftnog giganta Aleksej Miler, koji nije ulazio u finansijske detalje.

– Moguće je da ćemo da potpišemo ugovor i tako zamenimo jednog od vodećih sponzora. Ništa, međutim, još nije potpisano. Kada potpišemo, znaćete na koliko godina – izjavio je Miler na svetskom kongresu naftnih kompanija u Kuala Lumpuru, glavnom gradu Malezije, ne isključujući mogućnost da se „Gaspromov“ logo pojavi na mečevima Lige šampiona već iduće sezone.

Evropska fudbalska unija ne objavljuje koliko dobija od sponzora Lige šampiona koji ima šest, ali se zna da je u pretprošloj sezoni ukupno dobila 260 miliona evra od "Forda", "Hajnekena", "Master karda", "Junikredita", "Sonija Evropa" i "Sonija kompjuter entertejment Evropa" (plejstejšn). U proseku to je 43 miliona evra.

„Gasprom“ kontroliše ruskog fudbalskog prvaka Zenit i obezbeđuje mu najveći deo godišnjeg budžeta od 100 miliona dolara. Nemačkom prvoligašu Šalkeu daje 20 miliona evra po godini, a srpskom vicešampionu Crvenoj zvezdi po revidiranom ugovoru između četiri i pet miliona.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA