≫ 

Čović: Pare sa Kosova otišle su u Partizan

Čelni čovek crveno-belih održao vrlo zanimljivu konferenciju za medije

  • 76

Prvi čovek Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović imao je interesantnu konferenciju za medije koja je održana povodom potpisivanja ugovora sa kladionicom "LuckyBet", novog sponzora crveno-belih.

 

Čović se u razgovoru sa novinarima dotakao brojnih košarkaških tema, među kojima je jedna, izgleda nezaobilazna pred svaku sezonu: KK Partizan.

 

Crno-beli su se, uprkos finansijskim poteškoćama solidno pojačali, pa je novinare zanimalo mišljenje Čovića o dobrom pazaru najvećeg rivala u prelaznom roku.

 

- Ja nisam njihov član UO, nikada neću biti, ali ovo je istina: pritisak na vladu Srbije i premijera. Premijer nam je dosta pomogao i jasno je rekao da je Zvezdaš, ali više je pomogao njima. Progapanda je jedna dimenzija, a druga dimenzija je stalni pritisak na Nemanjinu, na vladu i diretno na Aleksandra Vučića. Tim pritiskom uvek imaju stalnu dimenziju pritiska na vladu  - poručio je Čović  i dodao:

 

- Kažu da smo pokrali pare sa Kosova, a upravo su pare sa Kosova otišle u Partizan, ne u KK sve, ali u neki dugi da. Mi smo dosta manje dobili od njih prošle sezone. Kada su oni igrali Evroligu dobijali su od grada 500 - 700.000 evra od grada, a mi 150.000.

 

I još od Čovića se moglo čuti u utorak na temu Partizana...

 

- Postoje zapisnici sa sastanka UO Jadranske lige gde je KK Crvena zvezda rekao da će odustati od takmičenja ako Partizan bude suspendovan (zbog učešća u Evrokupu). Oni su u januaru dali obećanje da će igrati Evrokup, jurili su predsednika KSS, a (Miroslav) Berić je obećao to Bartomeuu prilikom njegove posete KSS. Mi verujemo da je to bio nameran trik da se Zvezda saplete ka "A" licenci. Možda smo paranoični, a možda bolje čitamo, zato nas i ne vole. Ja im kao predsednik Zvezde  poručujem da igraju Evrokup po cenu suspenzije.

 

Nema, tvrdi Čović, istine u tome da želi da "ugasi" Partizan.

 

- Ja se nikad neću zlagati da naš najveći sportski konkurent nestane, jer onda nemamo konkurenta.

 

Ali je i podsetio...

 

- Zvezda nema raširenu mrežu gepekovanja, prebijanja i bambusovanja sudija, niti kumovske veze sa njima.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    20. septembar 2016 | 15:05

    Ovo zlo treba da sadi negde krompir a ne da soli svima pamet i priča o poštenju, dolazi polako vreme za naplatu pa se dotični raspričao i koristi onu staru drške lopova.

  • Budak

    20. septembar 2016 | 15:59

    To mozes da pricas ovoj deci od 13_14godina,a mi malo stariji znamo ko si bio 90tih.

  • Vazduplohov_0losh

    20. septembar 2016 | 14:28

    Hahaha gotov si coki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA