Ovaj fudbaler je najveća greška u istoriji Real Madrida (FOTO) (VIDEO)

I velikani greše, a ova loša procena ih je najskuplje koštala

  • 17
Foto: Guliver/Phil Cole /Allsport/Getty Images

Foto: Guliver/Phil Cole /Allsport/Getty Images

 

Svedoci smo čestih grešaka domaćih klubova u srpskim klubovima kada su prelazni rokovi u pitanju. Od toga nisu izuzeti i neki veliki klubovi, a ni najtrofejnijeg u Evropi to nije zaobišlo.

 

Real Madrid je napravio veliku grešku kada je olako pustio tada mladog Kamerunca Samjuela Etoa. On je na Bernabeu stigao još kao talentovani 16-godišnjak 1997. godine, i za tri sezone u Madridu nije dobio pravu šansu i odigrao je svega tri zvanične utakmice i uglavnom je sezone provodio po pozajmicama.

 

U potrazi za boljom sudbinom on je odlučio da 2000. godine napusti najveći klub na svetu i otišao je u Majorku, gde je oživeo karijeru. Partije u Majorci preporulile su ga Barseloni, a tada je Eto transferom u redove najvećeg rivala Reala vratio Kraljevskom klubu milo za drago.

 

Osveta je bila žestoka. Eto je u Barseloni postao najbolji napadač svog vremena i sa njima je osvojio sve trofeje, postigavši više od 100 golova za klub. Nekoliko puta je u El Klasiku presudio upravo Realu, koji ga je svojevremeno proglasio nedovoljno dobrim da igra u dresu ''Kraljevskog kluba''.

 

Foto: Guliver/Jasper Juinen/Getty Images

Foto: Guliver/Jasper Juinen/Getty Images

 

Eto je posle pet fenomenalnih sezona na Kamp Nou nastavio karijeru u Italiji, gde je takođe igrao fenomenalno i gde je osvojio trofej Lige šampiona. Kasnije je više gledao da unovči svoju karijeru i manje je brinuo o tome gde će igrati, pa je prežao u Anži iz Rusije (gde je imao najveću platu od svih fudbalera na svetu), da bi potom zaigrao i za Čelsi, Everton, Sampdoriju, sve dok nije prešao u Antalijaspor, u kome danas ''zarađuje fudbalski hleb''.

 

Ipak, najviše će biti upamćen po partijama u Barseloni, što grešku Reala da ga se tako olako odrekne čini najvećom u istoriji.

 

 

 

Pogledajte i kako je tresao mreže Realu u dresu Barse:

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECKE

    20. septembar 2016 | 16:27

    Najveća greška u istoriji Reala je kada su svojevremeno iz partizana doveli Spasića!!!

  • Zoki

    20. septembar 2016 | 16:19

    Ranije se pricalo da je Spasic bio najveca greska

  • Piksi

    20. septembar 2016 | 18:26

    Perica Ognjenovic im je definitivno velika greska ako ne i najveca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA