Nebeska trka koja povezuje najčistiju reku i najdublji kanjon Evrope probila limite

Takmičari finiširali trku pre postavljenih limita

  • 0

Za sve ljubitelje prirode, kanjon Tare je rajsko mesto na planeti Zemlji. Reka koja je bistra i pitka celim svojim tokom, prelepi vidikovci iznad kanjona, vrtače, četinarske šume pune životinjskog sveta.

Praznik za sve trkače je biti na takvim stazama, aktivno odmarati u spoju sa prirodom, prepustiti se avanturističkom duhu i trčati koliko te noge i duh nose. Promenljivo i tmurno vreme na startu nije nimalo smetalo grupi od 90 trkača iz 5 zemalja koji su svoje sposobnosti oprobali na stazama od 33 i 45 km. Obe trke, formata SkyTrail i UltraSkyMarathon, startovale su iz kampa Grab u srcu kanjona i vodile preko najlepših delova Pivske planine. Živopisni predeli, odseci, pogled na Durmitor, Bioč, Volujak, kanjon Sušice i Tare, netaknuta priroda i izolovana planinska sela koja krase gornji plato i skrivene lepote severa Crne gore.

Od kiše do sunca, takmičari su u velikom broju finiširali pre vremenskog limita koje je organizator zadao.

Najbrži na stazi od 45 km bio je Nikola Ilić iz Beograda, trkač Serbia running project-a, koji je stazu pretrčao za 4 sata i 21 minut. Drugoplasirani Dušan Bazić sa Kopaonika pretrčao je za 4 sata i 35 minuta, dok je 18 munuta nakon njega, kroz cilj prošao trećeplasirani Aleksandar Štajfer, trkač iz Čelareva. Najbrža dama na ovoj stazi bila je Nevena Rajković iz Kruševca sa vremenom od 5 sati i 13 minuta, drugoplasirana Ana Milosavljević iz Beograda sa vremenom od 5 sati i 30 minuta dok je trećeplasirana Sanja Kavaz iz tima Jahorina ultra trail prošla kroz cilj za 5 sati i 39 minuta.

Foto: Promo Foto: Promo

Najbolji rezultat na stazi od 33 km kod muškaraca, ostvario je Damjan Gatarić iz ARK Fruške gore sa vremenom od 4 sata i 10 minuta. Drugo mesto zauzeo je Milan Stupar iz AK Sloboda Novi Grad sa vremenom 4 sata i 12 minuta, dok je trećeplasirani bio Dejan Nikolić takođe clan ARK Fruške gore sa vremenom 4 sata i 20 minuta. U ženskoj konkurenciji Miluša Bošković iz Crne gore je pobedila istrčavši stazu za 4 sata, 32 minuta i 16 sekundi. Sekund brže nego drugoplasirana Dragana Kurtović iz Serbia running project-a, dok je treće mesto na postolju zauzela Milica Bajković iz Beograda sa vremenom 4 sata i 34 minuta.

Skajraning asocijacija Srbije je prvi put organizovala trku na ovom terenu i to u saradnji sa kampom Grab (Anitra travel agencija iz Nikšića) što je rezultovalo velikom zainteresovanošču i zadovoljstvom takmičara. Uslovi koje kamp poseduje su vrhunski za aktivan turizam i učesnici imaju samo reči hvale. Regionalni park Piva i ceo kanjon Tare je neizcrpan izvor za sportove i aktivnosti u prirodi. Manifestacija ima ogroman potencijal i tek ćemo se baviti ovom destinacijom. Sledeća lokacija trke Skajraning lige Srbije je Suva planina - Niš, dobro poznati i popularni SkyRace Sokolov put je zakazan za 15.oktobar i do sad imamo preko 230 takmičara iz 9 zemalja.

Foto: Promo Foto: Promo

Prijave traju do 30.septembra na portalu http://trka.rs/event/33/. Obzirom da je ovo poslednja trka sezone, ne propustite dobru zabavu na jednom od najlepših grebena Balkana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA