≫ 

Frka u Turskoj: Antalija suspendovala Etoa jer je predsednika nazvao rasistom

Kamerunac je posle ovog incidenta sebi, praktično, zatvorio vrata ekipe

  • 1

Turski fudbalski klub Antalija suspendovao je Kamerunca Samjuela Etoa zbog rasističkog komentara na Instagramu, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Uprava turskog kluba odlučila se na ovaj potez nakon što je Eto, koji je u karijeri tri puta osvajao Ligu šampiona, dva puta sa Barselonom i jednom sa Interom, napisao:

- Podsetnik: možda me neki ljudi ne poštuju zato što sam crn, ali ja neću da budem ispod nivoa koji sam dostigao. U ovom sportu sam 18 godina - napisao je Eto uz "skrinšot" trofeja koje je osvojio: ukupno 18 igrajući za Majorku, Barselonu, Inter i Kamerun.

Nedugo posle toga, na sastanku rukovodstva kluba odlučeno je da Eto do daljenjeg bude udaljen iz ekipe.

Lokalni mediji pretpostavljaju da je Etoov status direktna poruka predsedniku kluba Alio Safaku Ostruku, koji je nedavno, aludirajući upravo na Kamerunca, rekao da "nijedan igrač nije iznad ekipe i da svako mora da zna svoju ulogu u timu".

Njegova opaska je usledila posle lošeg starta sezone za Antaliju koja se posle četiri kola, sa jednim remijem i tri poraza, nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli.

On ima 35 godina, a nastupao je i za Real, Čelsi, Everton, Sampdoriju i Anži.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA