≫ 

Pre tačno 25 godina objavljena su imena igrača prvog "Drim-tima"

Džordan, Medžik, Bird, Juing, Robinson - jedan jedini, neponovljivi, pravi "tim snova"

  • 1

Snovi su postali stvarnost tog 21. septembra 1991. godine.

Najbolje što su Sjedinjene Američke Države imale u tom trenutku, a to znači najbolje na svetu, sabralo se na jednom mestu i oformilo super tim, nešto što do tada nikad nije viđeno u svetu košarke. Koncentracija nestvarnog kvaliteta, talenta, iskustva, NBA trofeja, desetine MVP priznanja - sve na jednom mestu! Bio je to najbolji skup najboljih igrača na svetu u tom trenutku. Zvezda do zvezde. Koliko je to bio moćan tim govori i to da je čak i jedan Majk Džordan, po umeću košarkaške igre, tek malo odskakao od ostatka tima.

>>> Košarkaški vanzemaljci su sleteli u Španiju! Niko nije verovao da su toliko moćni! (VIDEO)

Pre tačno 25 godina formiran je "Tim snova" koji je godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Barseloni na putu do zlata "šamarao" sve rivale kao siledžija dečurliju u osnovnoj školi.  

Članovi tima "svih timova" bili su: Majkl Džordan i Skoti Pipen (Čikago), Karl Meloun i Džon Stokton (Juta), Leri Bird (Boston), Kris Malin (Golden Stejt Voriors), Medžik Džonson (Los Anđeles Lejkersi), Patrik Juing (Njujork), Čarls Barkli (Filadelfija) i Dejvid Robinson (San Antonio).

Bio je to nukleus ekipe kojoj su za Igre u Barseloni pridodati Klajd Dreksler (Portland) i Kristijan Lejtner (Minesota).

Dva velika rivala koji su obeležila kultne mečeve Lejkersa i Bostona osamdesetih godina, Bird i Džonson, delili su kapitensku ulogu. Bili su prvi među jednakima. U tom trenutku "Drim tim" je imao igrače sa 10 osvojenih NBA titula, osam MVP titula regularnog dela sezone, sedam MVP priznanja u finalima plej-ofa i šest titula najboljeg strelca u rasponu od 13 godina!

Jedini igrač koji bi i takav tim učinio još jačim, ako je to uopšte bilo moguće, bio je plej Detroita Ajzea Tomas. Ali, za njega nije bilo mesta u odabranih 12, ne zato što to nije zaslužio po kvalitetu, već iz prostog razloga što bio lider verovatno najomraženijeg tima svih vremena koji je zbog stila igre dobio nadimak "bed bojsi".  Niko nije želeo Ajzeu u timu. Ni Džordan, koga su igrači Pistonsa tih godina, kada su osvojili dve titule (1989, 1990) ubijali od batina, a ni Bird, ni Medžik koji su imali ista ikustva sa tabadžijama iz "Motauna" predvođenih Bilom Lembirom i Denisom Rodmanom.

Tomas nikome nije nedostajao. I bez njega "Drim tim" je bio prizor samog pakla za svakog protivnika. Mnogi su skloni da tvrde da je taj sastav bio jedini pravi "tim snova". Sve posle njega bile su samo američke reprezentacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    22. septembar 2016 | 13:24

    Pazi prvu petorku-Medžik, Džordan, Bird, Barkli, Robinson...JEZIVO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA