Argentinci besni na Barsu: Zašto je Mesi igrao četiri utakmice za 12 dana?

Selektor Argentine vidno iznerviran zbog poteza španskog kluba

  • 2

Selektor fudbalera Argentine Eduardo Bauza iznervirao se jer pred duele kvalifikacija za Mundijal neće imati spremnog Lionela Mesija.

Mesi se povredio na meču protiv Atletika, a prve procene su da će pauza trajati minimum tri nedelje, a s obzirom da Argentinu u narednih mesec dana očekuju izazovi u kvalifikacijama (Paragvak i Peru 7. i 12. oktobar), jasno je da Mesi neće biti spreman.

Zato je i selektor Bauza poludeo što je Mesi igrao četiri utakmice za 12 dana, jer je to napor koji u ovom delu sezone nije potreban.

On smatra da je uzrok povrede moguća preopterećenost koju je imao najbolji fudbaler sveta.

- Iz Barselone nam stalno stižu poruke kako moramo da pazimo na Mesija, ali su oni ti koji ne brinu o njemu.

- Uvrnuto je kako ga teraju da igra sve utakmice. Dobili smo zvanični lekarski izveštaj, sve deluje čudno, povredio je unutrašnje butne mišiće, a tri nedelje koje su najavili nisu dovoljne za oporavak.

- Nismo imali priliku da popričamo sa Lionelom, ali hoćemo da znamo koliko je zaista ozbiljna povreda. Detaljnije analize će biti prosleđena i našim lekarima, onda ćemo sve jasnije znati - rekao je Bauza.

Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA